Hlavní obsah

Kvůli nálezu munice evakuovali karlovarskou záchranku

Právo, vor

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Karlovy Vary

Karlovarská krajská záchranná služba sídlící v areálu hejtmanství v Karlových Varech-Dvorech musela být evakuována kvůli nálezu předmětu připomínajícího vizuálně leteckou pumu nebo dělostřelecký granát. Vykopali ji stavební dělníci při rekonstrukci sousedních hasičských garáží. Přivolaní policejní pyrotechnici začali nalezenou munici ohledávat.

Foto: HZS Karlovarského kraje

Kvůli nálezu předmětu připomínající munici museli hasiči evakuovat karlovarskou krajskou záchranku z areálu hejtmanství v Karlových Varech - Dvorech.

Článek

„V objektu hasičského ředitelství v Závodní ulici probíhaly výkopové práce v rámci plánované rekonstrukce a byl nalezen předmět, který připomíná leteckou pumu nebo dělostřelecký granát,“ uvedl mluvčí karlovarských krajských hasičů Martin Kasal.

„Zajistili jsme místo nálezu a byl společně vytyčen bezpečnostní prostor,“ pokračoval mluvčí. „Úplně nejblíže nálezu je objekt záchranné služby, takže byla nařízena jeho evakuace,“ dodal Kasal s tím, že v objektu sídlí i část krajského úřadu, jehož úředníci byli rovněž evakuováni do bezpečí.

Ve Zlíně našli minu

Krimi

„Záchranná služba přesunula výjezdovou techniku na naši hasičskou stanici v Sokolovské ulici v Karlových Varech-Rybářích, odkud nyní vyjíždí,“ doplnil mluvčí s tím, že na místo byl přivolán policejní pyrotechnik. „Jsou u nálezu a řeší, zda hrozí nebezpečí či nikoliv,“ uzavřel.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám