Hlavní obsah

Mohutný požár ničil dům v Holešově

– Holešov

Rozsáhlý požár zachvátil v neděli ráno dvougenerační neobydlený rodinný dům v Holešově na Kroměřížsku. Likvidovalo jej devět profesionálních a dobrovolných jednotek hasičů. Nikdo při něm neutrpěl zranění. Právo o tom informovala mluvčí hasičů Lucie Javoříková.

Foto: HZS Zlínského kraje

Hasiči museli při práci použít i výškovou techniku, místo požáru bylo obtížně přístupné.

Článek

Požár vypukl před šestou hodinou ranní v domě na ulici Novosady. Hasiči vyhlásili druhý ze čtyř stupňů požárního poplachu. „Při příjezdu hasičů byla v plamenech celá střecha a půdní prostory domu,“ uvedla mluvčí.

K hašení podle ní hasiči použili čtyři proudy vody. „Zásah jim však komplikovaly náletové dřeviny, které hustě rostly okolo. Hasiči si tak motorovou pilou museli cestu k domu prořezat,“ poznamenala Javoříková.

Požár v Českém Švýcarsku se rozšířil. Evakuovali turisty ze soutěsek

Krimi

Při likvidaci požáru hasiči podle ní odtrhli střešní plech a postupně rozebírali konstrukci střechy. „To bylo nutné především v její nejvíce zasažené části, která byla prohořená a nebyla tak únosná pro pochozí hašení. Po odkrytí střechy a sundání její konstrukce hasili hasiči hořící krovy a izolační papír. Poté pokračovali v rozebírání dalších částí střechy a dohašovali skrytá ohniska,“ podotkla Javoříková.

Policie dopadla muže podezřelého z milionového požáru v Plzni

Krimi

Požár se podle ní podařilo hasičům zlikvidovat před 9:00. „Příčinu vzniku požáru a výši způsobené škody zjišťuje ve spolupráci s policií vyšetřovatel hasičů,“ doplnila mluvčí.

Foto: HZS Zlínského kraje

Střecha už nebyla pochozí...

Foto: HZS Zlínského kraje

Požár způsobil značné škody.

Pár minut po půl sedmé ráno podle ní vyhlásil velitel zásahu lokalizaci požáru. „Požár již sice měli hasiči pod kontrolou, ale to nejhorší měli stále před sebou. K likvidaci požáru použili i výškovou techniku, pomocí které se dostali blíž k hořící a nepřístupné střeše objektu,“ konstatovala mluvčí.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám