Hlavní obsah

Policie dopadla muže podezřelého z milionového požáru v Plzni

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň

Škodu za více než milion korun podle policie způsobil 37letý muž, který se měl v pátek před půlnocí dostat do areálu plzeňského sběrného dvora a založit tam požár. Policisté podezřelého cizince chytli krátce po činu.

Foto: HZS

Ilustrační foto

Článek

Hasiči přijali tísňové volání o požáru v pátek ve 23.50. Do areálu firmy AVE ve Cvokařské ulici vyjížděly čtyři jednotky.

„Hořel tady slisovaný plast na paletách. Naštěstí se oheň nerozšířil do dalších částí skladu. Do rána na místo dohlíželi kolegové z Doubravky,“ sdělil velící důstojník krajských hasičů Pavel Musil.

Policie o případu informovala až v sobotu odpoledne s tím, že událost má na svědomí žhář.

„Podezřelého sedmatřicetiletého cizince jsme zadrželi patnáct minut po půlnoci nedaleko požáru,“ uvedla policejní mluvčí Dana Ladmanová.

Nezletilý hoch podle policie způsobil na Blanensku požáry za statisíce. Obvinit ho nelze

Krimi

Doplnila, že v sobotu do areálu zamířil psovod se psem, který hledal zdroje hoření.

„Ve věci už jsme zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu poškození cizí věci. Případem se i nadále zabýváme,“ uzavřela Ladmanová.

Vyšetřovatel škodu sice předběžně vyčíslil na 600 tisíc korun, pravděpodobně se ale přehoupne přes milion. Majitel podniku totiž na přilehlém pozemku našel poškozená vozidla.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám