Hlavní obsah

Mohli mě zabít, tvrdil přísedící u soudu. Sám mlátil hlavou o plot, uvedli svědci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tvrdil, že jej dva muži brutálně zbili. V později podaném trestním oznámení dokonce zmínil, že útok mohl být pokusem o vraždu. Za napadení přísedícího Krajského soudu v Plzni Filipa S. (55) předloni v srpnu nakonec státní zástupce obžaloval jednoho muže z přečinu pokusu ublížení na zdraví a výtržnictví.

Foto: Patrik Biskup

Krajský soud v Plzni

Článek

Podle znalců totiž nebyla zranění vážná a ani neodpovídala popisu útoku tak, jak jej popsal poškozený. Ten hovořil o opakovaném bití pěstmi, kopáním do hlavy, břicha a hrudníku.

Svědci také uvedli, že napadený muž na místě sehrál hysterické divadlo. Válel se prý po zemi a hlavou mlátil o plot.

„Z výsledků přípravného řízení lze s jistotou konstatovat, že se obviněný nedopustil jednání, které zmínil poškozený v rámci oznámení, tedy že mohlo jít o spáchání zvlášť závažného zločinu vraždy ve stádiu pokusu,“ uvedl státní zástupce Jiří Růžička.

Máš dva týdny na zaplacení, jinak se vrátí devadesátky. Za vydírání dostal přísedící soudce podmínku

Krimi

Jak dodal, zásadním důkazem, který vyloučil jakoukoliv přísnější právní kvalifikaci, je soudně lékařský posudek, a především jeho závěry týkající se objektivně zjištěných poranění poškozeného a mechanismus jejich vzniku.

„Po zhodnocení všech důkazů mohu uzavřít, že obviněný skutečně po předchozí vzájemné výměně vulgarismů udeřil poškozeného nejméně jednou ranou pěstí do obličeje a s krátkým časovým odstupem jej nejméně jednou kopl do hrudníku,“ konstatoval žalobce.

Incident se stal 20. srpna večer v centru Plzně. Podle verze Filipa S. jej u auta obestoupili tři muži a jedna žena. Ptali se ho prý na to, jestli nemá nějaké drogy. Když záporně zakroutil hlavou, sami mu je nabídli.

„Odmítl jsem a jeden z mužů do mě vrazil rukama. Praštil jsem se zátylkem o auto a padnul na zem. Pak mě ještě udeřil pěstí do spánku,“ vypovídal na policii přísedící soudce.

Podle svých slov se snažil zvednout, a když se mu to podařilo, všichni čtyři ho prý obestoupili.

Za napadení youtubera z Písku obvinili policisté muže a dva mladistvé

Krimi

„Dostal jsem další ránu pěstí do hlavy. Snažil jsem se po čtyřech odlézt pryč a znovu mě jeden z útočníků udeřil a sprostě nadával,“ líčil napadený muž.

„Další muž pak řekl, že je policajt a zamával mi před obličejem nějakým průkazem. Na to se nakročil a kopl mě do hrudníku a hlavy. Následovaly ještě další údery a kopy,“ dodal muž, kterého se následně zastal kolemjdoucí a na místo dorazila policie.

Hlavou mlátil o plot

Jinak ale popsal konflikt obviněný. Ten se údajně chtěl zastat mladého kluka, na kterého poškozený řval, a dokonce mu měl i vrazit facku.

„Okřikl jsem ho, ať toho kluka nechá být. Reagoval tak, že mi začal sprostě nadávat. Přišel jsem blíž a on mě stále vulgárně urážel. Tak jsem mu dal ránu pěstí,“ sdělil obviněný muž policejním vyšetřovatelům.

Podle jeho slov začal poškozený po úderu volat hystericky o pomoc.

„Válel se přitom po zemi, rozhazoval rukama a pak začal zadní částí hlavy bouchat o sloupek. Neustále mi nadával, tak jsem ho na té zemi jednou kopl do břicha. Potom přijeli policisté,“ vypovídal útočník, jenž přiznal, že byl ovlivněný alkoholem.

Podle svědků zůstal poškozený po první ráně pěstí chvíli stát.

„Pak si sedl na zem a začalo divadlo. Řval, abychom zavolali policii. Začal se válet po zemi a hlavou šoupal po chodníku. Koukali jsme na něj a vůbec nechápali, co se děje. Celé to trvalo asi dvě minuty. Pak se posadil zády k plotu a opakovaně o něj začal mlátit hlavou. Přitom křičel, kde je záchranka. Byla to velmi přehnaná scéna,“ odkazuje obžaloba na výpovědi svědků.

Soud zrušil podmínku boxerskému šampionovi, trest je prý moc mírný

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám