Hlavní obsah

Za napadení youtubera z Písku obvinili policisté muže a dva mladistvé

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Písek

Za napadení youtubera a jeho dvou kamarádů v noci na sobotu v Palackého sadech v Písku stíhají policisté dva šestnáctileté mladíky a jednoho dvacetiletého muže. Youtuber Ondřej Humr, který vystupuje pod nickem Humi, v týdnu sdílel na sociálních sítích, že ho se dvěma kamarády brutálně zbila asi dvacítka Romů.

Foto: Instagram

Youtuber Humi sdílel v týdnu příspěvek na Instagramu

Článek

Policisté vyloučili rasový podtext případu. Humr skončil po napadení v nemocnici. Novinky o výsledcích dosavadního vyšetřování informovala mluvčí policie Kamila Čuřínová Ingrišová.

„Dvojice youtuberů s doprovodem se potkala se skupinou místních, které přijeli navštívit známí z Prachaticka,“ uvedla mluvčí.

„Setkání se zprvu neslo v duchu pořizování společných fotografií a rozhovorů, během kterých došlo nejprve na verbální a následně i fyzické napadání,“ dodala s tím, že podle vyšetřování se nejedná o rasově motivovaný trestný čin.

Jeden z šestnáctiletých mladíků je stíhán za ublížení na zdraví a výtržnictví, další dva obvinění pak za výtržnictví. Vyšetřování případu nadále pokračuje a policisté nevyloučili, že mohou padnout další obvinění.

Youtuber tvrdí, že ho v Písku brutálně zbila skupina 20 lidí, policie to prověřuje

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám