Hlavní obsah

Mlha na Vyškovsku se dala krájet, náklaďák v protisměru se z ní vyřítil na policejní auto

– Velešovice
Novinky, kub

Nesmyslný hazard na silnici předvedl řidič nákladního auta na Vyškovsku. V husté mlze na silnici přejel přes dvě plné čáry a řítil se protisměrem. Náklaďák zaznamenala palubní kamera policejní hlídky, která právě předjížděla auto před sebou a náklaďák jí vjel zničehonic při hraniční viditelnosti do cesty. Policista za volantem strhl řízení a zabránil čelní srážce.

Proti policii vyjel z mlhy náklaďákVideo: Policie ČR

 
Článek

Incident se stal minulý týden v pátek dopoledne na silnici u Velešovic na Vyškovsku mezi Holubicemi a Slavkovem.

Záběry policejní kamery dokládají, že dopravu v místě tehdy ovlivňovala  zejména hustá mlha, kvůli které klesala viditelnost k nule. Hlídka právě předjížděla jiné osobní vozidlo a ve chvíli, kdy se policista začal s autem vracet do pravého pruhu, vyřítil se z bílé tmy před ním náklaďák.

Seniorka se na slovenské dálnici nepochopitelně otočila do protisměru a pokračovala v jízdě

Evropa

Na videozáznamu je patrné, že policista s volantem trhl, aby zabránil čelní srážce. Hlídka pak vozidlo otočila a jela zastavit náklaďák.

„Jakmile policisté hazardéra zastavili, začal se vymlouvat. Údajně jej do protisměru mělo vytlačit neznámé vozidlo, to však vyloučil šofér bílé dodávky jedoucí za ním. Ten uvedl, že nákladní automobil zničehonic přejel dvě plné čáry a málem do policistů narazil,” informoval v úterý o případu mluvčí policie Petr Vala.

Senior jel na Liberecku kilometry v protisměru. Na upozornění ostatních šoférů nereagoval

Krimi

Riskantní jízdu předali policisté do správního řízení, kde řidiči hrozí za přestupek finanční sankce.

Řidiči mají podle policie při jízdě v mlze zejména myslet na to, že jejich rychlost musí jít ruku v ruce s jejich schopností za daných okolností své auto bezpečně zastavit.

„Dále nesmíme zapomenout, že pravděpodobnost usmrcení za mlhy je téměř dvojnásobná oproti běžné nehodě. Buďte proto na svých cestách velmi opatrní,” apeloval na šoféry mluvčí.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám