Hlavní obsah

Mladý řidič v Olomouci vyskočil z jedoucího auta, snažil se uniknout

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Olomouc

Z jedoucího auta, které pronásledovali policisté, vyskočil v Olomouci 24letý muž z Přerova, který jej řídil. Vůz, v němž byli dva spolujezdci, poté narazil do dvou zaparkovaných aut. Řidič, který usedl za volant i přes zákaz řízení, daleko neutekl. Nikdo nebyl zraněn. Novinky o případu, který se stal ve čtvrtek časně ráno, informovala v pátek policejní mluvčí Petra Vaňharová.

Pronásledování řidiče v OlomouciVideo: Policie ČR

 
Článek

Policisté pohotovostního a eskortního oddělení chtěli podle ní zkontrolovat volvo jedoucí po olomoucké třídě Míru. „Řidiče se pokusili předepsaným způsobem zastavit, ten však zareagoval sešlápnutím plynu a začal před nimi ujíždět,“ uvedla mluvčí.

Po chvíli pronásledování vjel podle ní řidič do ulice, ve které však cesta končila. „Neváhal, z jedoucího auta vyskočil a dal se na útěk. Samovolně jedoucí vozidlo svou jízdu zakončilo nárazem do dvou zaparkovaných aut. Prchající muž se schoval v křoví, ze kterého nakonec vylezl a vydal se do rukou zasahujících policistů,“ konstatovala Vaňharová.

Policisté podle ní zjistili, že Přerovan neměl za volantem co pohledávat, jelikož mu v minulosti přerovský magistrát uložil zákaz řízení všech motorových vozidel až do března 2029. Alkohol za volantem u něj vyloučila provedená dechová zkouška. Orientační test na drogy i vyšetření spojené s odběrem biologického materiálu však odmítl podstoupit.

Pronásledovaný řidič najížděl na chodník, lidé uskakovali. Honičku v Praze zachytila kamera

Krimi

„Ve vozidle s ním cestovala 24letá žena a o dva roky starší muž. U něj policisté nalezli znovu uzavíratelný sáček s krystalickou látkou detekovanou jako pervitin, a navíc i tablety extáze. Nejinak dopadl i mladý řidič, u kterého policisté rovněž nalezli sáček s pervitinem. Oba muži se tím, že u sebe přechovávali návykovou látku pro vlastní potřebu v malém množství, dopustili přestupku, za který si od policistů vysloužili na místě uloženou pokutu,“ doplnila policejní mluvčí.

Při dopravní nehodě nedošlo ke zranění osob a způsobená škoda byla předběžně vyčíslena na téměř 100 000 korun. Celým případem se policisté i nadále zabývají.

Foto: Policie ČR

Pronásledování řidiče v Olomouci

Motorkář s policií v patách jako blázen najížděl do cesty autům v protisměru na Uherskohradišťsku

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám