Hlavní obsah

Mladistvý agresor napadl v Jihlavě na ulici mladíka. Pachatele policie zná, oběť ne

Novinky, jdu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jihlava

Kamery v Jihlavě zachytily případ agresivního útoku, který se odehrál na Velikonoční pondělí. Mladistvý útočník tehdy v podnapilém stavu bezdůvodně napadl jiného mladíka poté, co ten se snažil vyhovět žádosti jednoho z útočníkových přátel. Agresora již policisté zadrželi, nyní se snaží odhalit totožnost napadeného, který krátce po útoku z místa odešel. Policie o případu informovala ve čtvrtek.

Kamery v Jihlavě zachytily útok opilého mladistvéhoVideo: Policie ČR

 
Článek

K celé události došlo 2. dubna kolem desáté dopoledne v Hradební ulici. Skupinka čtyř mladistvých tehdy přišla k mladíkovi, který zrovna stál u přechodu pro chodce. Jeden ze skupiny mladíka oslovil se žádostí o drobnost a ten se snažil ochotně vyhovět.

„Jiný mladík ze skupinky ale náhle mladého muže zcela bezdůvodně fyzicky napadl, strhl ho na zem a bil. Zbývající tři ze skupiny se do fyzického napadení nezapojovali, naopak se agresorovi snažili v útoku bránit a napadenému pomoci,“ popsala policejní mluvčí Jana Kroutilová.

„Agresivní mladík se k napadenému mladému muži, který se snažil po útocích vstát, opakovaně vracel a zuřivě ho fyzicky napadal. Nejméně jedním kopem zasáhl i hlavu mladého muže,“ dodala mluvčí Kroutilová.

Poté útočník odešel směrem do centra města a následně jej zadrželi městští strážníci. Ti zjistili, že je mladistvý a také že je opilý. Dechovou zkouškou mu naměřili skoro jedno promile alkoholu.

Hledají svědky

Policisté, kteří celou událost vyšetřují, se nyní obracejí k veřejnosti s žádostí o pomoc při zjištění totožnosti napadeného. Uvedli, že z místa odešel jiným směrem než agresor a jeho skupinka.

„Chtěli bychom požádat napadeného mladého muže zachyceného na kamerovém záznamu, aby se přihlásil na tísňové lince 158,“ zmínila mluvčí Kroutilová. Policisté by podle ní uvítali také informace od lidí, kteří napadeného na záznamu poznali, nebo od zbývajících mladíků, kteří u napadení byli.

Reklama

Výběr článků

Načítám