Hlavní obsah

Mladíka vzrušovalo volání na tísňovou linku

Právo, pko

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRNO

Brněnským policistům se podařilo v minulých dnech vypátrat tajemného telefonistu, který od začátku minulého roku až do konce května takřka denně blokoval svými telefonáty tísňové linky. Čtyřiadvacetiletý mladík z Brněnska nejméně v tisíci případech volal operátorům záchranné služby, hasičů nebo policie.

Článek

„Mladík k telefonování používal pět telefonních SIM karet. Nebyl pro něj problém z jednoho z telefonních čísel uskutečnit 350 hovorů. Během pár minut dokázal zavolat na záchranku třeba dvacetkrát,“ řekl policejní mluvčí Bohumil Malášek s tím, že mladík používal předplacené karty bez kreditu. Na tísňové linky totiž kredit nepotřeboval.

Podle kriminalistů volal nejčastěji na linku záchranné služby, kde slouží na dispečinku převážně ženy. Při výslechu přiznal, že hovory s operátorkami ho bavily a často dokonce vzrušovaly. To si pak pletl tísňové linky s erotickými a do telefonu operátorkám roztouženě vzdychal.

„Kriminalisté na případu pracovali více než půl roku. Mozaika výpisů telefonních hovorů je nakonec přivedla mimo Brno a podařilo se pachatele neobvyklého obtěžování a zneužívání tísňových linek usvědčit,“ řekl Malášek s tím, že mladý svobodný telefonista paradoxně pracuje ve zdravotnictví. Nyní mu hrozí až tři roky pobytu za mřížemi.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám