Hlavní obsah

Mladík se utopil v lomu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OPAVA

V břidlicovém lomu u Jakartovic na Opavsku se v noci na sobotu utopil jednadvacetiletý mladík z Bohdanovic. Policejní potápěči našli jeho tělo v sobotu dopoledne. Mladík skočil spolu se dvěma kamarády do lomu krátce před půlnocí.

Článek

Podle mluvčího opavské policie René Černohorského si mladík pronajal chatu na břehu zatopeného lomu společně se svými kamarády. Krátce před půlnocí se tři z nich rozhodli skočit do vody, ze které se nejprve všichni vynořili. Třetí se pak potopil a jeho tělo kleslo ke dnu 30 metrů hlubokého lomu, dodal Černohorský.

"Na vodě a v jejím nejbližším okolí pátraly od půlnoci tři jednotky hasičů - profesionální hasiči z opavské stanice a dobrovolní hasiči z Litultovic a Jakartovic," uvedl mluvčí severomoravských hasičů Petr Kůdela.  "Hasiči prohledávali lom ze člunů dvoumetrovými háky, ale nepodařilo se jim tělo mladíka najít. Po hodině pátrání bylo jasné, že už nežije. Jeho tělo našli až ostravští potápěči, kteří dorazili na místo za rozbřesku," řekl mluvčí severomoravské záchranné služby Lukáš Humpl. 

Mladík zemřel pravděpodobně nešťastnou náhodou bez cizího zavinění, příčinu smrti prokáže až soudní pitva, dodal Černohorský s tím, že policie vyšetřovat svědky tragické události.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám