Hlavní obsah

Mladík se chtěl oběsit na dětském hřišti

Právo, pko

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Místo, kde si hrají děti, si zvolil jako nejlepší pro odchod ze života teprve osmnáctiletý mladík z Blanenska. Chtěl se totiž oběsit na dětském hřišti v Brně ve Slunečné ulici.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto.

Článek

Policisty tam ve středu ráno zavolali vyděšení místní s tím, že na jedné z lanových atrakcí stojí muž se smyčkou kolem krku a něco pořvává po okolí. Hlídka na místě skutečně uviděla mladého muže balancujícího na okraji atrakce.

„Jeden ze strážců zákona navázal s mužem kontakt a jeho parťák mezitím k hernímu prvku dorazil zezadu. Třesoucí se muž policistovi sdělil, že jej rodiče vyhodili z domova, že je nemocný a pouze se rozhodoval, jestli se opatrně zavěsí, nebo skočí z výšky,“ popsal akci policejní mluvčí Pavel Šváb.

„Vzhledem k vážnosti situace druhý člen hlídky vyšplhal po lanech na věž a sebevraha zachytil. Jeho kolega pak ke dvojici vyšplhal zepředu a muže odřezal,“ dodal Šváb s tím, že mladého muže si převzali přivolaní záchranáři.

Reklama

Výběr článků

Načítám