Hlavní obsah

Mladík na Šumpersku napadl pěstmi členy rodiny, po hlídce pak házel lahve

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dvacetiletý mladík minulý týden brutálně zaútočil ve Velkých Losinách na Šumpersku na členy své rodiny. Policisté ho na místě museli zpacifikovat pomocí elektrického paralyzéru. Novinkám to v úterý řekla policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Agresor nejprve bitím a kopanci napadl svoji matku. Pak se pustil i do další příbuzné, protože se matky zastala.

„Dostala několik ran pěstí a pak na ni zaútočil francouzskou holí a bil ji po celém těle. V průběhu incidentu úmyslně rozbil dva televizory, skleněný stůl a dveře v hodnotě dvacet tisíc korun,“ uvedla mluvčí.

Při příjezdu hlídek byl muž agresivní a po policistech hodil skleněný popelník. Přitom vulgárně nadával a vyhrožoval jim likvidací a také újmou na životech jejich rodinám včetně dětí.

Vzápětí vzal do ruky láhev od piva a hodil ji. Stejným způsobem letěly směrem k policistům ještě další tři láhve. Situace na místě eskalovala, proto jeden z policistů použil proti útočníkovi taser, aby tak zabránil dalším útokům.

„Ten byl pak převezen do nemocnice k ošetření se zraněním, které si způsobil sám o sklo dveří ještě před příjezdem policistů. Dechovou zkouškou se zjistilo, že byl opilý. Nadýchal něco málo přes jednu promile,“ konstatovala Zajícová.

Za násilí proti úřední osobě, vyhrožování, ublížení na zdraví, výtržnictví, poškození cizí věci a nebezpečné vyhrožování mu nyní hrozí až šest let za mřížemi.

Násilník v Zábřehu

Proti agresivnímu o rok mladšímu mladíkovi tentýž den zasahovali šumperští policisté také v nedalekém Zábřehu.

Ten v jedné z místních restaurací ničil majetek a urážel hosty. Policejní hlídka, která k incidentu vyjela, na něj narazila nedaleko hospody. Tam ho vyzvala, aby ji následoval na služebnu, kde se měl k dané události vyjádřit a podat vysvětlení.

„Nemínil však spolupracovat a začal vyhrožovat újmou na životech nejen jim, ale také jejich rodinám s tím, že si na to pozve pomocníky,“ podotkla mluvčí. Protože situace na místě gradovala, rozhodli se muži zákona použít donucovací prostředky.

„Při poutání se agresor fyzicky bránil a jednomu z policistů se zakousl do lýtka a kopl ho do střední části těla. Ve vozidle, kterým byl eskortován k lékařskému vyšetření, plival a pokračoval ve výhružkách. Vzhledem k opilosti, kdy nadýchal 2,48 promile, rozhodl lékař o jeho umístění na záchytku. Nyní mu hrozí až čtyřletý pobyt ve vězení,“ dodala Zajícová.

Družce řezal nohy přes kozačky. To si udělala sama, když byla opilá, řekl soudu

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám