Hlavní obsah

Mladík na Brněnsku po prosbě poskytl účet k výběru hotovosti. Teď má na triku praní špinavých peněz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Vyslyšením prosby si mladík na Brněnsku vykoledoval trestní stíhání. Svůj účet poskytl k převodu peněz muži, který tvrdil, že je bez prostředků a že jeho manželka by mu mohla něco poslat, ale nemá kam. Nakonec se ukázalo, že šlo o podvodníka a samotné peníze měly být jedné z jeho obětí z oblasti internetových švindlů.

Foto: Envato

Ilustrační foto

Článek

Na účet 20letého cizince žijícího v Česku policisté přišli při prověřování podezřelých transakcí, následně mladíka pozvali k výslechu, kde měl vysvětlit, jak přišel ke 150 tisícům korun, které mu přistály na účtu převodem a vzápětí putovaly dál v hotovosti.

„Policistům popsal, jak se seznámil s mužem, který jej požádal o pomoc. Údajně měl v kasinu prohrát větší částku peněz a zůstal tak bez prostředků. Další peníze by mu sice poslala jeho manželka, problém byl však v tom, že neměla kam,“ informoval ve čtvrtek o případu mluvčí policie David Chaloupka.

Muž prosil o využití účtu, jehož prostřednictvím by si jen peníze vybral. Mladík souhlasil a technicky vzato vše proběhlo podle dohody, podstatný rozdíl byl ale v okolnostech, které za prosbou stály.

Český soud vydal Ukrajince do Francie ke stíhání za praní špinavých peněz

Krimi

„Finanční prostředky nepocházely od manželky známého, ale od jednoho z podvedených na internetu,“ dodal mluvčí.

Vše nasvědčuje tomu, že mladík nelhal a při snaze pomoci naletěl podfukáři. Podle kriminalistů ale přes paragrafy nejede vlak a jeho postup označili jako neuváženou výpomoc, kvůli níž ho vyšetřují pro legalizaci výnosů z trestné činnosti z nedbalosti s až roční sazbou vězení.

Policie v souvislosti s případem upozornila na podobné praktiky, kdy podvodníci po konkrétních švindlech ještě hledají nic netušící oběti mezi lidmi, přes něž by zastřeli původ nekale získaných peněz.

Vydával se za populárního asijského zpěváka. Ženu z Opavska zneužil k praní špinavých peněz

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám