Hlavní obsah

Mladík kradl jedno auto za druhým, vymlouval se na Valentýna

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hradec Králové

Přestože policisté příliš často pro zloděje aut vyšetřovací vazbu na státním zastupitelství nepožadují, královéhradečtí kriminalisté o víkendu důrazně žádali o vazbu pro pětadvacetiletého zloděje ze středních Čech, který je šokoval svou výkonností. Od pondělí do pátku zřejmě ukradl pět aut.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

"Nemůžu to nazvat jinak, než neuvěřitelnou drzostí. Mladík takřka ihned po pondělním propuštění z policejní služebny, kde byl zadržen po honičce Prahou v odcizeném autě Suzuki Ignis, odcizil další auto,“ svěřila se mluvčí královéhradecké policie Ivana Ježková. Od svého známého si půjčil registrační značky s doklady od vozidla a odjel si do Prahy pro další auto. Tentokrát si vybral Citroën AX, se kterým prý jezdil dva dny. Auto pak policie našla v Praze 2.

Policisté v Chlumci jej zadrželi v  odcizeném voze v pátek půl hodiny náhodou při běžné silniční kontrole. Řidič ale nebyl schopen předložit ani řidičský průkaz, protože ho totiž vůbec nevlastní.

Vymlouval se na Valentýna

„Uváděl, že si auto půjčil od svého známého a že chtěl své přítelkyni popřát ke svátku sv. Valentýna. Vzhledem k tomu, že policisté rychle zjistili, s kým mají tu čest, pojali podezření, že by to s půjčkou auta nemuselo být tak, jak říká. Jejich podezření se také záhy potvrdilo. Registrační značka a doklady od vozidla nesouhlasily. Po zadržení se ještě doznal ke krádeži dalších dvou aut v Praze,“ řekla mluvčí. 

„Nyní by ale neměl mít nějakou dobu šanci další vozidlo odcizit. V neděli dopoledne soudce okresního soudu návrh policie akceptoval a muž bude stíhán vazebně.  V případě odsouzení mu hrozí až pěti leté vězení,“ spokojeně konstatovala Ježková. Mimochodem, mladík ve svém trestním rejstříku už patnáct záznamů.

Reklama

Výběr článků

Načítám