Hlavní obsah

Mladíci ani neví, proč umlátili bezdomovce

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OSTRAVA

Tři mladíci ve věku 20 až 21 let, kteří loni v květnu na odlehlém místě v areálu vlakového nádraží Opava-východ umlátili dlažebními kostkami bezdomovce a jeho kamaráda brutálně zbili, stojí od pondělka před ostravským krajským soudem. Petr Šober, Lukáš Glovčík a Aleš Sedl před soudem většinou bez známek emocí popisovali noc na 23. května, kterou strávili popíjením krabicového vína.

Článek

Vypili pět litrů vína a usedli na nákladovou rampu poblíž nádraží. Po chvíli zjistili, že nedaleko se nacházejí dva bezdomovci.

Podle obžaloby je znali a podezírali je, že jeden z nich okradl jejich kamarádku. Mladíci ale vypověděli, že své oběti viděli poprvé. "Nejdřív k nám přišel jeden a ptal se, jestli nechceme koupit stříbrné řetízky. Petr ho praštil, až spadl na zem, a já s Alešem jsme se přidali. Kopali jsme ho a pak někdo hodil dlažební kostku. Po chvíli přišel ten druhý. No, a toho jsme též zbili. Hodil jsem dlažební kostku a začali jsme do něj všichni kopat," řekl Glovčík u soudu bez známek lítosti.

Proč to udělali, neví

Nikdo z obžalovaných nebyl schopen na dotaz soudce odpovědět, jaký měli k tak brutálnímu útoku motiv. "Vůbec nevím, proč jsme to udělali," řekl Šober. "Kluci začali, a tak jsem se prostě přidal," vysvětlil vražedný útok Glovčík.

Když oba muži bezvládně leželi na zemi, trojice mladíků místo činu opustila. Sedmatřicetiletý muž mezitím zemřel a jeho o jedenáct let staršího kamaráda zachránili lékaři.

Soud v úterý pokračuje výslechy svědků a rozsudek by měl být vynesen do konce týdne.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám