Hlavní obsah

Mini na Semilsku vjelo přímo pod vlak

Právo, Michael Polák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

K další nehodě na železnici došlo v pátek krátce před 16. hodinou na železničním přejezdu v osadě Borek pod Troskami, která je součástí obce Hrubá Skála na Semilsku. Na železničním přejezdu, který je bez světelné signalizace i závor, tam vjelo osobní auto Mini Cooper pod vlak.

Foto: HZS LK

Auto vjelo přímo pod vlak

Článek

Řidič utrpěl jen lehké zranění. „Nevyžadovalo transport do nemocnice, takže jsme pacienta ponechali na místě,“ řekl mluvčí záchranné služby Michael Georgiev.

Při srážce nedošlo ani k velkým škodám. „Předběžně jsou vyčíslené na sto tisíc korun na vlaku a sto tisíc na autě,“ řekl Právu mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal. Podle něj drážní inspektoři ke srážce ani nevyjížděli a šetření na místě provede Správa železnic.

„Ale tam stojí vlak!” Tragickou srážku v Českém Brodě zachytila kamera strážníků

Krimi

V případě přejezdu v Hrubé Skále - Borku nejde o první srážku vlaku a auta. Přejezd je zabezpečený pouze značkou Stůj dej přednost v jízdě, kterou řidiči na rovném a přímém úseku někdy přehlížejí. Před třemi lety tu obdobně řidička vozu Mitsubishi Pajero najela přímo do boku vlaku. I tehdy se srážka obešla bez zranění a sama řidička z místa ohlásila nehodu policistům.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám