Hlavní obsah

Mimořádná bezpečnostní opatření ve Sněmovně skončila, policie dopadla anonyma

Právo, ada, nig

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Policii se podařilo odhalit pachatele výhrůžek, který minulý týden oznámil uložení bomb ve Sněmovně. Výhrůžky přitom nesměřovaly jen na parlament, ale také na další objekty.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Jednací sál Poslanecké sněmovny

Článek

Policejní ochranná služba, která má na starosti střežení Sněmovny a dalších klíčových institucí, mohla díky tomu ve čtvrtek v dolní komoře odvolat mimořádná bezpečnostní opatření, která zavedla od počátku týdne.

„Mohu potvrdit, že jsme zadrželi osobu, která je podezřelá z velkého množství výhrůžek bombami jak jednotlivým osobám, tak řadě institucí,“ potvrdil Právu mluvčí pražské policie Tomáš Hulan.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Více informací nechtěl sdělit a pouze uvedl, že stíhané osobě hrozí až pětiletý trest.

Podle informací Práva jde o staršího muže z Moravy, který byl dopaden díky tomu, že své výhrůžky rozesílal elektronickou poštou. Na jeho odhalení se podíleli spolu s pražskými kriminalisty také jejich zlínští kolegové.

Jak už Právo informovalo v úterý, ochranná služba zavedla poprvé v novodobé historii Sněmovny opatření, kvůli nimž museli procházet přísnou osobní kontrolou všichni zaměstnanci a spolupracovníci poslanců, důkladnou prohlídkou, včetně vozidel – s výjimkou poslaneckých – parkujících v garážích.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám