Hlavní obsah

Mezinárodní gang v Česku legalizoval kradená auta

Právo, Patrik Biskup

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PLZEŇ

Plzeňští kriminalisté rozplétají zřejmě největší případ legalizace kradených vozidel v Česku. Dosud zajistili přes dvacet automobilů, které byly odcizeny a následně nabízeny k prodeji se zbrusu novými doklady. Na stopě jsou mezinárodnímu gangu, několik jeho členů už v minulých dnech zatkli. Protože se vyšetřování teprve rozbíhá, nechtějí policisté zveřejňovat příliš podrobností.

Článek

Policistka Michaela Altmannová z Městského ředitelství v Plzni Právu potvrdila, že v souvislosti s touto kauzou jsou zatím stíhání čtyři lidé ve věku 29 až 45 let. Dva z nich jsou cizinci trvale žijící v České republice.

Ti společně s dalším Čechem skončili ve vazbě. Podle ní ale počet osob zapletených do případu nemusí být zdaleka konečný. "Prověřují se ještě další lidé. Ta čtyři obvinění jsou jen začátek," doplnila Altmannová. 

Členové gangu kradli auta na území České republiky. Falšovali jejich identifikační znaky a pak je přihlašovali jako dovoz ze sousedního Německa  na německé doklady. "Přihlašovali je na různých místech Plzeňského a Karlovarského kraje. Jednalo se hlavně o značky Wolkwagen, Audi a Škoda," uvedla Altmannová.

Z prvních výsledů vyšetřování vyplývá, že šlo o organizovanou skupinu pachatelů. Úkoly byly rozdělené, od vytipování aut přes jejich krádež až po samotnou legalizaci.

Všichni čtyři podezřelí byli obviněni z trestného činu krádeže. Někteří z nich už mají za sebou i kriminální minulost. Podle informací Práva mezi stíhanými nejsou úředníci, kteří vozidla přihlašovali. U nich se prověřuje, zda o podvodech věděli nebo legalizaci kradených vozidel umožnili svojí nedbalostí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám