Hlavní obsah

Trať mezi Prahou a Brnem je opět průjezdná

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Provoz na trati, která je nyní hlavní spojnicí Prahy a Brna, byla v neděli kolem 22. hodiny opět zprůjezdněna. Zablokována byla poté, co popadaly stromy v úseku dlouhém asi 200 metrů na trakční vedení u Žďáru nad Sázavou a Ostrovem nad Oslavou na Vysočině. Úsek tak neprojely desítky vlaků.

Foto: Novinky

Praha hlavní nádraží

Článek

Správa železnic (SŽ) informovala o tom, že provoz obnovila, na twitteru. "V úseku se začalo jezdit po jedné koleji, druhou kolej zprovozníme zítra (v pondělí)," řekla mluvčí.

Denně jezdí místem desítky vlaků. České dráhy (ČD) zajistily náhradní autobusovou dopravu. Omezení se týkala všech rychlíků a osobních vlaků. Jen mezinárodní vlaky ČD odklonily přes Olomouc, Pardubice a Českou Třebovou, řekl ČTK mluvčí Českých drah Lukáš Kubát.

Vítr zkomplikoval dopravu

Na Vysočině byla dnes kvůli následkům větru přerušená doprava na několika dalších tratích: Havlíčkův Brod a Veselí nad Lužnicí a z Jihlavy do Brna. České dráhy (ČD) zajišťovaly náhradní dopravu. Podle webu ČD je stále přerušený provoz na trati Kostelec u Jihlavy – Jindřichův Hradec. V úseku Jihlava - Jindřichův Hradec zavedl národní dopravce náhradní autobusovou dopravu.

Na Vysočině byla v neděli od rána kvůli následkům větru přerušena doprava na tratích Havlíčkův Brod a Veselí nad Lužnicí a z Jihlavy do Brna. České dráhy (ČD) zajišťovaly náhradní dopravu. Do 21:00 bude podle webu ČD přerušen provoz na trati Kostelec u Jihlavy – Jindřichův Hradec. V úseku Jihlava – Jindřichův Hradec zavedl národní dopravce náhradní autobusovou dopravu.

Vichr zastavil vlak na Břeclavsku, desítky lidí nešlo kvůli terénu evakuovat

Domácí

Hasiči v kraji odklízeli od půlnoci do odpoledne hodně přes 100 popadaných stromů, vyplývá z přehledu jejich zásahů. Silničáři na Vysočině odklízeli ráno sníh asi s 20 vozy. Fouká silný nárazový vítr, silnice jsou sjízdné se zvýšenou opatrností. Nejvyšší denní teploty se pohybují od dvou do pěti stupňů. „Nárazy větru mohou dosahovat i kolem devadesáti kilometrů za hodinu,“ uvedl Český hydrometeorologický ústav.

Reklama

Výběr článků

Načítám