Hlavní obsah

Masová rvačka na diskotéce ve Volarech měla zřejmě rasový motiv

Právo, Vladimír Vácha

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V bitevní pole se změnila v noci ze soboty na neděli diskotéka v hotelu Bobík ve Volarech na Prachaticku. Rvačka vypukla kolem půl jedenácté večer, asistovalo při ní asi 40 policistů včetně zásahové jednotky z Českých Budějovic. Právu to sdělil krajský policejní mluvčí Jaroslav Beran. Policie prověřuje rasový podtext.

Článek

Podle Berana se hromadná bitka strhla poté, co se mezi sebou nejprve popralo několik návštěvníků diskotéky a přitom byl jeden z hostů těžce poraněn.

Jak se Právu podařilo zjistit, během rvačky utrpěl otřes mozku a několik tržných ran. Těžce zraněného muže se rozhodla pomstít skupina Romů, která se proto snažila dostat do hotelu. Útočníky uklidnil až příjezd čtyř desítek policistů. Lehká zranění si odnesli ještě další tři lidé včetně provozovatele diskotéky.

Během rvačky se i střílelo

„Bylo to děsivý. Provozovateli diskotéky se sice podařilo zamknout dveře, ale parta chlapů se snažila dostat dovnitř, hrozně řvala a nakonec se jí podařilo dveře rozmlátit a málem se dostala dovnitř. Kdyby nebyli policisté včas zasáhli, mohl to být hrozný masakr,“ řekl Právu jeden z účastníků akce, ale žádal aby zůstal v anonymitě.

„Nezlobte se, mám z Romů strach, byla to hrozná mela,“ dodal. Během potyčky se dokonce mělo střílet.

Asistovali i hasiči

„Skupina se snažila dostat k poraněnému, který zůstal ve vestibulu. Rozbili dveře a snažili se dostat dovnitř. Situace se uklidnila, až když přijeli policejní posily. Poslední z nich dorazily kolem půl dvanácté,“ uvedl Beran.

Dodal, že na místě museli asistovat i hasiči, neboť pravděpodobně někdo z útočníků rozlil u vchodu benzín, který se naštěstí nepodařilo podpálit. Mluvčí nechtěl dál celou záležitost komentovat s tím, že zatím nebyl nikdo obviněn a případ se dál šetří. „Vyšetřovatel už aktéry bitky vyslýchá a určitě padnou i obvinění, ale je třeba všechny aktéry vyslechnout,“ upřesnil policejní mluvčí .

Starostka Volar o ničem nevěděla

Podotkl, že kriminalisté nyní prověřují, zda útok neměl také rasový podtext. Policisté budou v hotelu hlídkovat až do odvolání.

Překvapená byla starostka Volar Martina Pospíšilová (Nezávislí), kterou policie o incidentu vůbec neinformovala.

„Bohužel nic o bitce nevím. O tom, že se něco tak dramatického událo ve městě, se dozvídám až nyní od vás, okamžitě volám velitele místního policejního oddělení,“ řekla Právu v neděli odpoledne Pospíšilová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám