Hlavní obsah

Loupežná vražda, uzavřela policie brutální smrt manželů na Písecku a navrhuje obžalobu

Právo, orh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jihočeští kriminalisté podali návrh na obžalobu 34letého muže a o pět let mladší ženy ze Slovenska, kteří podle nich loni v lednu zavraždili 59letého muže a jeho 54letou manželku v mobilním domku v Dobešicích na Písecku. Oběma hrozí za loupežnou vraždu až výjimečný trest doživotního vězení.

Foto: Policie ČR

Dvojice chvíli po svém zadržení v Rumunsku (únor 2018).

Článek

Obvinění podle kriminalistů své oběti podřízli a zasadili jim přes dvacet bodných ran. Po vraždě údajně ukradli trezor, ve kterém bylo více než 400 tisíc korun. Ve středu to uvedla vyšetřovatelka případu Renáta Miková.

„Během případu jsme zjistili, že obviněná žena měla k rodině velmi blízký vztah. Brali ji jako dceru, a dokonce ji u sebe ubytovali,“ konstatovala Miková s tím, že hlavním motivem vraždy byl zisk. „Muž už byl v minulosti odsouzen za násilnou trestnou činnost a k činu se částečně přiznal. Žena během řízení vůbec nevypovídala,“ podotkla Miková.

Foto: Policie ČR

Mrtvé našel jejich syn v mobilheimu.

Obvinění podle kriminalistů vraždili 7. ledna loňského roku a kriminalistům pomohl svědek, který natočil vůz pachatelů u mobilního domku kamerou v autě. Muž se ženou po vraždě unikali v mercedesu do zahraničí a zadrželi je až rumunští policisté u moldavských hranic. Nyní jsou ve vazbě.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám