Hlavní obsah

Loupež mezi bezdomovci v Ostravě: Okradeného svlékli donaha

Právo, hon
Ostrava

Případ loupeže mezi bezdomovci objasnila policie v Ostravě. Čtyřiapadesátiletého muže dvojice podezřelých svlékla donaha, aby se zmocnila jeho věcí. Muž byl nucen hledat pomoc na nedaleké čerpací stanici.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Reflexní prvky mají větší svítivost

Článek

K události došlo 25. května v Ostravě-Porubě. Policii kontaktovala svědkyně s tím, že nahý muž hledá pomoc na čerpací stanici. Okradený vypověděl, že ho oslovil neznámý muž a nabídl mu nocleh. Následně se oba přepravili k místu obývanému osobami bez domova.

„Oběť se uložila ke spánku, načež byla fyzicky napadena. Podezřelí měli prohledávat oděv poškozeného, svléknout jej a požadovat vydání peněz,“ sdělila mluvčí policie Gabriela Pokorná.

Muži se nakonec podařilo utéci a kontaktovat svědky na čerpací stanici. Vzhledem ke svému zranění, jehož povahu policie neupřesnila, byl i hospitalizován.

„Policisté provedli ohledání místa činu a započali shromažďovat informace k podezřelým osobám, což v případech osob bez přístřeší není jednoduché. Díky zkušenostem porubských kriminalistů a jejich osobní i místní znalosti teritoria byly záhy zjištěny skutečnosti, směřující k 35letému a 41letému muži. Jednu z klíčových informací přinesl zdařilý obrazový záznam z tramvaje,“ dodala mluvčí.

Oba zadržení muži již byli obviněni z loupeže a soud rozhodl o jejich vzetí do vazby. Mladší z obviněných je kromě toho podezřelý i z přepadení 69leté seniorky, kterou připravil o kabelku.

Reklama

Výběr článků

Načítám