Hlavní obsah

Umlátil jsem ho trubkou, přiznal se bezdomovec na charitě a počkal na policisty

Právo, Jiří Růžička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Olomouc

Trubkou umlátil svého známého bezdomovec v Olomouci. Mrtvolu pak ukryl, ale později se svěřil pracovníkovi charity a počkal na policisty, kterým se přiznal k vraždě. Obviněnému, který skončil ve vazbě, hrozí trest odnětí svobody od 10 do 18 let.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Článek

„Obvinění ze zvlášť závažného zločinu vraždy sdělili muži ve středu. K samotné události došlo ve čtvrtek 22. března,“ informovala ve čtvrtek mluvčí olomouckého krajského policejního ředitelství Marta Vlachová.

K incidentu došlo v zahrádkářské kolonii na Holické ulici v Olomouci. „Muži ve věku 49 let společně požili větší množství alkoholu. Jeden z mužů svého známého napadl a tloukl ho trubkou. Pak si šel lehnout do obytného přívěsu a usnul. Ráno našel bezvládné tělo kamaráda u přívěsu bez známek života. Tělo ukryl tak, aby nebylo vidět,“ vylíčila okolnosti případu Marta Vlachová.

Smutný příběh pak pokračoval v pondělí 26. března, kdy násilník v ulicích města Olomouce potkal známého, pracovníka charitativní organizace. „S celou věcí se mu svěřil a požádal ho, aby věc oznámil na policii. Poté na místě počkal do příjezdu policistů, kterým se k celé věci přiznal a označil jim místo činu i trubku, kterou kamaráda ubil,“ dodala mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám