Hlavní obsah

Lidé volali policisty i kvůli voříškovi, který obtěžoval čistokrevnou fenu, nebo ozvěně v domě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

České Budějovice

V letošním roce řešili jihočeští policisté kromě těch vážných i řadu úsměvných případů. Volala jim například paní kvůli voříškovi, jenž obtěžuje její fenku na zahradě, další žena pak slyšela v domě hrůzostrašné hlasy.

Foto: Profimedia.cz

Žena volala policisty, aby si stěžovala, že voříšek obtěžuje její čistokrevnou fenu. Ilustrační foto

Článek

„Žena z Českobudějovicka volala už v únoru na linku 158, že jakýsi vořech prohání její drahou, papírovou fenku na pozemku u domu, kam se prohrabal pod plotem. Policisté mají okamžitě zasáhnout,“ popisoval úsměvný případ mluvčí jihočeské policie Jiří Matzner.

Upozornil, že policisté nakonec vše velmi rychle vyhodnotili a k zásahu nevyjeli. „Psí lásce už asi nikdo nezabrání, majitelka pozemku si musí zavolat odchytovou službu,“ podotkl policejní mluvčí.

O něco vážnější byl případ muže z Prachaticka, který volal na tísňovou linku v červnu. Popisoval, že mu jde o život. Prý se projížděl na motocyklu a nějaká paní po něm hodila kosu a začala jej pronásledovat. „Uvedl, že motocykl nechal na místě a před ženou utíká.“

Policisté zjistili, že muž si tento skoro pohádkový příběh nevymyslel. „Narazil na policistům známou osobu, která takto, podobně neadekvátně, někdy reaguje,“ konstatoval Matzner s tím, že ženě policisté zajistili lékařské zklidnění a následně nepříjemný rozhovor na stanici.

Já byla tak ožralá, že jsem byla ráda, že řídím aneb Perličky z pojišťoven

Finance

Naopak se nepotvrdilo volání řidičky, která v říjnu jela kolem Slavče a nedaleko cesty viděla tři uhynulé koně. Měla obavu, že je někdo usmrtil. Policistům nakonec majitelka na místě vysvětlila, že nejde o žádnou tragédii, koně spali.

Muž na Písecku si potom v listopadu spletl policisty s taxíkem. Volal je, protože ho kamarád vyložil z auta a on prý nemá peníze ani platební kartu a neví, jak se dostat domů do Písku.

„Policisté mu doporučili zvolit styl vojáka Švejka – pěšky do Písku; policisté prostě ještě taxi službu neprovozují,“ podotkl Matzner.

V prosinci pak kontaktovala policisty vyděšená žena z Tábora, a to krátce před půlnocí. „V domě slyší asi cizí lidi, možná snad i nějaké nadpřirozené hlasy. Je to hrůzostrašné. Policisté prošli celý dům, nikde nic. Nakonec se vše vysvětlilo. V chodbě domu je tak výrazná ozvěna, že jakékoliv mluvení je zde opravdu hrůzostrašné,“ zmínil zatím poslední úsměvnější případ letošního roku policejní mluvčí.

Berle na stromě, spící zloděj i koza na střeše

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám