Hlavní obsah

Lidé před ambasádou provolávali Rusku hanbu

Novinky, kub
Praha

Před ambasádou Ruské federace v pražském Bubenči protestovalo v neděli odpoledne několik desítek lidí. Sešli se den poté, co premiér Andrej Babiš (ANO) s ministrem vnitra a pověřeným šéfem diplomacie Janem Hamáčkem (ČSSD) sdělili, že existuje silné podezření o zapojení ruské tajné služby do výbuchů muničních skladů ve Vrběticích v roce 2014.

Záznam: Demonstrace před ruskou ambasádouVideo: Novinky

 
Článek

Lidí se sešli před ruskou ambasádou, která sídlí ve vile F. Petschka na náměstí Borise Němcova v Praze, k 15. hodině jich byla zhruba stovka.

Účastníci protestu s sebou měli transparenty s nápisy jako "Zeman je zrádce", "Putin je vrah. Nic se nemění" nebo "Za ohňostroj se platí". Mnozí s sebou přinesli vlajky Evropské unie a České republiky.

Foto: Aktu.cz

Demonstrace před ruskou ambasádou v Praze

Demonstranti reagovali na důvodné podezření, že do výbuchu v muničním areálu ve Vrběticích v roce 2014 jsou zapleteni ruští agenti.

Příznivců Ruska a odpůrců vyhoštění 18 ruských diplomatů se před ambasádou sešlo krátce po 14:00 přes deset. Mnozí z nich odešli zhruba po hodině. Jednoho z nich policie zajistila. Především tyto demonstranty policie vyzývala k dodržování protikoronavirových opatření a nasazení roušek.

Foto: Aktu.cz

Na protestní akci přišli před ruskou ambasádu v Praze lidé s transparenty

Foto: Aktu.cz

Zhruba sto lidí protestovalo před vilou F. Petschka v Praze, kde sídlí diplomaté Ruské federace

K setkání lidí protestujících proti chování Ruska vyzval předseda hnutí Milion chvilek Benjamin Roll prostřednictvím svého účtu na Twitteru.

Demonstrace před ruskou ambasádouVideo: Aktu.cz

Protest sledovala policie. Demonstrující několikrát vyzvala, aby dodržovali vládní koronavirová nařízení. Řádně nasazenou roušku nebo respirátor neměli zvláště proruští demonstranti.

Reklama

Výběr článků

Načítám