Hlavní obsah

Kriminalisté hledají muže z Přerovska, který se vyhýbá zatčení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přerov

Kriminalisté pátrají po Štefanovi Klempárovi (56) z Přerovska. Okresní soud v Přerově vydal již loni v září příkaz k jeho zatčení pro vydírání a nebezpečné pronásledování. Navíc by policistům mohl poskytnout informace k jedné loupeži. Novinkám to ve středu sdělila policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Foto: Policie ČR, Novinky

Hledaný Štefan Klempár

Článek

„Policisté ze služby kriminální policie a vyšetřování pátrají po muži, který by nám mohl poskytnout informace k případu zvlášť závažného zločinu loupeže,“ uvedla mluvčí. O jaký čin se jedná, blíže nekonkretizovala.

Hledaný se podle ní začátkem roku 2023 dlouhodobě zdržoval na různých místech v Přerově u rodinných příslušníků nebo u známých. Jeho poslední pobyt byl zjištěn v květnu 2023 na ubytovně v okrese Příbram, kde mu byla předána výzva k podání vysvětlení.

„Na stanovený termín předvolání se však hledaný nedostavil. Dotyčný se může pohybovat a pobývat kdekoli v republice,“ informovala Zajícová.

Uvedla, že loni 4. července bylo po hledaném vyhlášeno pátrání za účelem jeho předvedení a že 6. září pak Okresní soud v Přerově vydal příkaz k jeho zatčení pro přečin vydírání a přečin nebezpečného pronásledování.

Štefan Klempár se může podle kriminalistů vydávat za Pištu Klempára. Není podle nich nebezpečný a neměl by být ani ozbrojený. Je 167 až 170 centimetrů vysoký, obézní postavy a má černé vlasy. Hledaný je slovenské státní příslušnosti.

„Vzhledem k tomu, že se nám doposud nepodařilo muže vypátrat, obracíme se s žádostí o pomoc na spoluobčany, kteří by nám mohli poskytnout informace k místu současného pobytu a pohybu hledaného,“ doplnila Zajícová s tím, že policii mohou občané kontaktovat prostřednictvím bezplatné linky 158.

Vandal v Přerově propíchal kola u více než 50 aut

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám