Hlavní obsah

Kramný zůstává ve vazbě, soud zamítl jeho stížnost

Právo, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava
Aktualizováno

Krajský soud v Ostravě zamítl stížnost Petra Kramného a ponechal ho podle informací Práva ve vazbě. Kramného policie před více než třemi týdny zadržela a obvinila z vraždy jeho manželky a dcery.

Foto: Jiří Tomaškovič, Právo

Petr Kramný odchází od soudu, který rozhodoval o jeho vazbě. Archivní snímek

Článek

Šestatřicetiletá Kramného manželka a její osmiletá dcera zemřely v Egyptě loni uprostřed léta v hotelovém pokoji v Hurghadě. Egyptská policie podezřívala ze zavinění jejich smrti Kramného, který se kvůli tomu nemohl až do konce října vrátit do České republiky.

Do pátrání po příčinách úmrtí se vložila nezávisle na Egyptu také česká policie. Ta mimo jiné podle dostupných informací zjistila, že příčinou úmrtí turistek nebyla otrava, ale zásah elektrickým proudem.

Kramný přitom doposud tvrdí, že vinu na úmrtí manželky a dcery v žádném případě nenese. Měl za to, že zemřely na otravu, protože prý podle něj měly žaludeční problémy a ráno je našel mrtvé.

Čeští kriminalisté se dokonce kvůli vyšetřování vypravili do Egypta, protože tato africká země s českými úřady doposud nespolupracovala.

Ředitel Úřadu služby kriminální policie a vyšetřování Milan Pospíšek, který moravskoslezské vyšetřovatele doprovázel, po návratu řekl, že žena s dcerou nebyly otráveny a že závěry české policie se shodují s poznatky, které učinili egyptští vyšetřovatelé. Moravskoslezská policie, která vede vyšetřování, nechce případ komentovat.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám