Hlavní obsah

Kouř v klimkovickém tunelu: Driftovali tam Švédové mířící do Francie

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejdříve to vypadalo, že v klimkovickém tunelu u Ostravy začalo v úterý hořet. Záchranné složky ale po příjezdu na místo zjistily, že o požár nejde, že bezpečnostní čidla v tunelu aktivovalo zakouření pneumatik jednoho z automobilů. Policie ve čtvrtek uvedla, že za vším opravdu stojí driftující řidič.

Foto: ŘSD

Kolony na dálnici.

Článek

Konkrétně šlo o šestici cizinců, která tunelem projížděla ve dvou vozech. Mířili na setkání milovníků aut do Francie.

„Po vyhodnocení kamerových záznamů policisté zjistili, že kouř z tubusu mělo způsobit osobní vozidlo, které v tunelu zastavilo a začalo na místě protáčet kola, čímž vznikl nadměrný kouř a dým, což spustilo požární hlásiče a tunel se uzavřel. Samotnému incidentu bylo přítomné ještě jedno vozidlo, kdy jejich osádka řidiče povzbuzovala. Poté obě auta z místa odjela,“ vysvětlila policejní mluvčí Eva Michalíková.

Auta mířila na Olomouc, proto se moravskoslezští policisté spojili s kolegy z Olomouckého kraje. Těm se do několika desítek minut od události podařilo obě vozidla zastavit.

„Po předchozím souhlasu státního zástupce bylo zadrženo šest osob ve věkovém rozmezí 25 až 40 let. Kriminalisté z Ostravy zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu obecného ohrožení,“ upřesnila mluvčí. Dodala, že však není vyloučeno, že jednání bude nakonec vyhodnoceno jako přestupek.

Falešný poplach v Klimkovickém tunelu zastavil dopravu na D1. Za dým mohl zřejmě driftující řidič

Krimi

Řidič, který svým vozidlem způsobil v tunelu silný kouř, policii sdělil, že je se svými kamarády na cestě do Francie, kde se každoročně koná akce určená pro milovníky aut. V době, kdy projížděl Českou republikou, ho z důvodu tvořících se kolon v klimkovickém tunelu údajně napadlo, že bude driftovat.

„Nyní nad svým jednáním vyjádřil lítost se slovy, že ho nenapadlo, co to vše může způsobit,“ podotkla ještě Michalíková.

Podle informací ČTK byli cizinci švédské národnosti. Policisté je ve čtvrtek po provedení všech potřebných úkonů propustili.

Reklama

Výběr článků

Načítám