Hlavní obsah

Falešný poplach v Klimkovickém tunelu zastavil dopravu na D1. Za dým mohl zřejmě driftující řidič

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Na několik desítek minut se v úterý odpoledne zcela zastavila doprava na dálnici D1 u Klimkovic na Ostravsku. Důvodem byl dým v dálničním tunelu. První zpráva mluvila o požáru auta, tím, kdo čidla aktivoval, byl ale nakonec zřejmě řidič, který v tunelu driftoval.

Foto: ŘSD

Kolony kvůli falešnému poplachu v Klimkovickém tunelu

Článek

Z bezpečnostních důvodů byl provoz v obou směrech přes tunel zastaven krátce před 16. hodinou. „Došlo k uzavření tunelu, a to kvůli zadýmení prostoru a sepnutí čidel v tubusu ve směru na Olomouc,“ uvedl policejní mluvčí René Černohorský s tím, že doprava na dálnici se zastavila.

Na místo vyrazili policisté i hasiči. Když dorazili na místo, tak ale žádný požár v dálničním tunelu nenašli. „Byl to planý poplach, provoz už byl obnoven. Původ kouře neznáme, možná byl z pneumatik. V době našeho příjezdu tam už ale nic nebylo,“ řekl Právu krátce po 16.30 mluvčí moravskoslezských hasičů Jakub Kozák.

Podle informací z Národního dopravního informačního centra byl provoz obnoven dvě minuty před půl pátou odpoledne. „Požár vozidla nebyl zjištěn. Aktivaci čidel pravděpodobně způsobilo zakouření z pneumatik vozidla, jehož řidič se podle svědků pokoušel v tunelu driftovat,“ informovalo centrum.

Na Znojemsku hořely stovky balíků slámy, hasiči zasahovali 19 hodin

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám