Hlavní obsah

Kolem Okamurova štrúdlu operovalo 12 policistů

Celkem 12 policistů střežilo minulý čtvrtek mítink poslance Tomia Okamury (SPD), když mu aktivistka hodila štrúdl do obličeje. Dva z nich byli policisté v civilu. Novinkám to řekl mluvčí pražské policie Jan Daněk.

Video: Biotická Pekařská Brigáda

 
Článek

„Mítinku poslance Tomia Okamury se účastnilo pět uniformovaných dvoučlenných hlídek a jedna hlídka neuniformovaná. Všichni policisté byli z obvodního oddělení, přičemž neuniformovaní policisté byli kriminalisté,“ řekl Novinkám Jan Daněk.

A proč Okamuru střežili? Podle Daňka policie běžně dohlíží na všechna shromáždění v hlavním městě.

„Policisté se účastní mítinků všech politických stran, stejně jako dohlížejí na další shromáždění, která jsou svolána po celé Praze. Pan Okamura nebyl výjimkou, neměl žádnou vlastní ochranku,“ dodal Daněk.

Aktivistka hodila Okamurovi do obličeje štrúdl. Zasáhli policisté v civilu

Krimi

Tomio Okamura měl ve čtvrtek na pražském Proseku v parku Přátelství vystoupení na Tradiční pouti SPD. Po úvodním slovu odešel z pódia, aby se pozdravil se svými příznivci. Mezi nimi byla schovaná také aktivistka z hnutí nazvaného Biotická Pekařská Brigáda.

Foto: Biotická Pekařská Brigáda, Bez zdroje

Tomio Okamura dostal štrúdlem do obličeje.

Ta v jednu chvíli hodila Okamurovi do obličeje jablečný štrúdl kulatého tvaru s nápisem „S láskou“, který si přinesla v krabici. Okamžitě zasáhli dva policisté, kteří ji povalili na zem a spoutali. Minimálně jeden z policistů měl na ruce nápis policie.

Žena je podezřelá z přestupku proti občanskému soužití. Po zajištění byla propuštěna.

„Tomio Okamura je pro mě utlačitel. Je to obchodník se strachem a populista, řekne cokoliv, jen aby si získal masy lidí a manipuloval jimi a aby pak mohl usednout na trůn a z něho vládnout tvrdou rukou. Chtěla jsem poukázat na to, co se doopravdy skrývá za jeho názory, a tím štrúdlem v obličeji na něj v podstatě ukázat jako na konkrétní osobu, která ve společnosti šíří nenávist, politiku strachu a populistickou manipulaci,“ sdělila Novinkám aktivistka.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám