Hlavní obsah

Kamion na D8 se zničehonic převrátil do protisměru. Hrozivou nehodu zachytila kamera

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ledčice

Jen pár sekund stačilo k tomu, aby kamion na dálnici D8 zničehonic vjel z pravého pruhu napříč doleva do středových svodidel, načež se návěs vymrštil do protisměru a celé vozidlo skončilo převrácené do obou směrů. Bleskovou středeční nehodu, která se naštěstí obešla bez obětí na životech, zachytila palubní kamera řidiče cestujícího za kamionem.

Nehoda kamionuVideo: Pro Novinky Pavel Miko

 
Článek

Nehoda se stala ve středu krátce před polednem na 22. kilometru ve směru na Prahu v úrovni obce Ledčice na Mělnicku. O kolizi Novinky tehdy informovaly s tím, že se z kamionu převráceného přes svodidla vysypal náklad a řidič utrpěl otevřenou zlomeninu lokte. Dálnici pak policie uzavřela.

Na videozáznamu z palubní kamery osobního vozidla, jehož řidič jej později poskytl redakci, je vidět zprvu klidný provoz na dálnici D8, když zničehonic kamion zamíří ze svého pruhu napříč celým směrem rovnou do středových svodidel.

Následuje náraz, při kterém se návěs kamionu vymrští do protisměru, celé vozidlo se převrátí a zůstane ležet na boku přes svodidla, přičemž zasahuje do obou směrů dálnice.

Na D8 se převrátil kamion. Dálnice je uzavřená

Krimi

Při prvotním pohledu na záběry nic nenasvědčuje tomu, že by se šofér kamionu třeba něčemu vyhýbal nebo řešil nějaký manévr. Vjetí do svodidel bylo dílem okamžiku a zcela nečekané.

Příčinu a okolnosti nehody vyšetřuje policie, její mluvčí Vlasta Suchánková uvedla, že jednou z verzí je technická závada na vozidle. Souhrou okolností rovněž hned za kamionem jelo policejní auto, o této hlídce bližší informace nebyly k dispozici.

Foto: Pro Novinky Pavel Miko

Nehoda kamionu

Dálnice D8 byla uzavřena. Prchajícímu autu policie postavila do cesty kamion

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám