Hlavní obsah

Dálnice D8 byla uzavřena. Prchajícímu autu policie postavila do cesty kamion

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Dálnice D8 byla na několik hodin uzavřena kvůli nehodě kamionu a osobního auta, jež pronásledovali němečtí policisté z Německa. Podle vyjádření české policie byl kamion řidiči postaven do cesty v rámci nasazení donucovacího prostředku. Provoz byl na D8 obnoven v poledne.

Foto: Policie ČR

Nehoda na dálnici D8

Článek

Nehoda se stala na 80. kilometru dálnice ve směru na Prahu. Podle zveřejněných fotografií se s kamionem srazil luxusní mercedes, jenž byl ukraden v Německu.

Mluvčí policie Veronika Hyšplerová Novinkám řekla, že policisté auto pronásledovali od Drážďan, ale řidič odmítal zastavit. Podle informací Novinek projel dvěma zátarasy již v Německu.

„Řidiče se podařilo zadržet na 80. kilometru dálnice pomocí donucovacího prostředku zahrazení cesty vozidlem. Při manévru havaroval a byl lehce zraněn. Záchranáři ho převezli do nemocnice,“ uvedla Hyšplerová.

Ze slov mluvčí vyplývá, že policisté nechali postavit řidiči polské národnosti do cesty kamion. Ten se ho snažil objet a havaroval. Mluvčí upozornila, že zátaras byl postaven na rovném a přehledném úseku. Řidič kamionu zraněn nebyl. Další informace policie nyní zjišťuje a podrobnosti zatím nechce komentovat.

Foto: Policie ČR

Nehoda na D8

Mluvčí policejního prezidia Hana Rubášová na dotaz Novinek uvedla, že škodu řidiči kamionu bude hradit stát. Odkázala přitom na paragraf zákona o policii, který říká: „Stát je povinen nahradit škodu osobě, která poskytla pomoc policii nebo policistovi na jeho žádost anebo s jeho vědomím; stát se této povinnosti k náhradě škody může zprostit jen tehdy, způsobila-li si tuto škodu osoba úmyslně.“

Kamion uvázl na zátarasech a zablokoval silnici u Letiště Václava Havla

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám