Hlavní obsah

Kajínek vjel mercedesem do protisměru a narazil do škodovky, dva zranění

Amnestovaný dvojnásobný vrah Jiří Kajínek měl o víkendu autonehodu na Žďársku, kde podle policie při jízdě zatáčkou vjel do protisměru a vrazil do vozidla s přívěsem. Řidič a spolujezdkyně z auta utrpěli zranění a záchranka je odvezla od nemocnice, Kajínek vyvázl bez úhony. Okolnosti nehody policie vyšetřuje. Coby osvobozený hlavou státu Kajínek nesmí spáchat do roku 2024 žádný trestný čin.

Foto: Novinky

Jiří Kajínek po propuštění z věznice ( 23. května 2017)

Článek

Na bouračku upozornil v úterý deník Blesk.cz. Policie o nehodě informovala v neděli, jména účastníků sice nezveřejnila, vše ale odpovídá nehodě, kterou Kajínek serveru potvrdil.

Policie na webu uvedla, že v sobotu jel po 13:00 dvaašedesátiletý řidič vozidla značky Mercedes Benz po silnici ve směru od obce Ořechov na Velkou Bíteš, načež v zatáčce přejel do protisměru, kde se střetl s autem značky Škoda Roomster s přívěsem.

„Přívěs byl nárazem odmrštěn mimo komunikaci. Mercedes narazil ještě do směrového sloupku a zůstal stát v silničním příkopu. Při dopravní nehodě utrpěl zranění řidič vozidla Škoda a jeho spolujezdkyně, kteří byli zdravotnickou záchrannou službou převezeni do nemocnice,“ sdělila ve zprávě o nehodě mluvčí policie Jana Kroutilová.

Za selfíčko s Kajínkem dostali policisté nejnižší trest: napomenutí

Krimi

Dechová zkouška u obou řidičů vyloučila alkohol, škoda je předběžně vyčíslená na více než 300 tisíc korun. Okolnosti nehody podle informací z úterý dál vyšetřují dopravní policisté ze Žďáru nad Sázavou.

Kajínka amnestoval v roce 2017 tehdejší prezident Miloš Zeman a součástí podmínek pro setrvání na svobodě pro Kajínka mimo jiné je, že sedm let od propuštění se nesmí dopustit žádného trestného činu, jinak se do vězení vrátí, přičemž je jedno, jestli by se jednalo o úmyslné či nedbalostní porušení zákona.

Kajínek Novinkám sdělil, že nechce podrobnosti k nehodě komentovat a vše nechává na policejním vyšetřování. Situaci popsal jako nešťastnou událost, která ho mrzí, hlavní podle něj je, aby byli všichni v pořádku.

Foto: Patrik Biskup, Právo

Jiří Kajínek zavinil dopravní nehodu na Plzeňsku už v roce 2017, když se v křižovatce srazil se Škodou Fabií.

Kajínek byl znovu před soudem kvůli vraždě, tentokrát jako svědek

Krimi

Od jeho propuštění se jednalo o druhou autonehodu, rovněž v roce 2017 podle policie nedal přednost v jízdě v Plzni. Událost tehdy skončila blokovou pokutou a čtyřmi řidičskými trestnými body.

Policie se Kajínkem naposledy zabývala loni na podzim poté, kdy na hudební akci v Plzni mával na pódiu předmětem podobným střelné zbrani. Později se ukázalo, že šlo o maketu samopalu, a policie vyloučila spáchání trestného činu nedovoleného ozbrojování.

Foto: Patrik Biskup, Právo

Nehoda Kajínkova mercedesu v roce 2017

Třicet let od vražd v borských serpentinách

Nehoda na Žďársku se stala několik dní po tragické připomínce samotného činu, pro který byl odsouzen - před 30 lety, 30. května 1993, zastřelil recidivista Jiří Kajínek v serpentinách pod plzeňskou věznicí Bory podnikatele Štefana Jandu a jeho bodyguarda Juliána Pokoše. Navíc těžce zranil Pokošova mladšího bratra Vojtěcha, který se stal klíčovým svědkem.

Kajínka zadrželi v únoru 1994 a v červnu o čtyři roky později mu Krajský soud v Plzni vyměřil doživotí. Kajínek vinu nikdy nepřiznal, policii vinil z vykonstruovaného procesu a soud z předpojatosti.

Kajínek mával na veřejnosti maketou samopalu. Policie případ řeší dál

Krimi

Z vězení Kajínek vyšel 23. května 2017, za mřížemi tak kvůli vraždě u borské věznice strávil přes 23 let. Milost pro Kajínka, podmíněná tím, že se sedm let nedopustí trestného činu, vzbudila negativní reakce. Před zvolením totiž tehdejší prezident Miloš Zeman řekl, že nebude udělovat milosti s výjimkou striktně omezeného okruhu humanitárních případů.

Později se Zeman vyjádřil, že další takovou milost by už neudělil. Po propuštění se Jiří Kajínek stal svého druhu celebritou, což také vyvolává kritiku, zmínila ČTK.

Klaus odmítl petici orodující za Kajínka, milost mu nedal

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám