Hlavní obsah

Kajínek mával na veřejnosti maketou samopalu. Policie případ řeší dál

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň

Střelná zbraň, kterou o víkendu mával na hudební akci v Plzni amnestovaný dvojnásobný vrah Jiří Kajínek, byla maketa samopalu. Podle zjištění policie se jednalo o zbraň na akustické náboje. Vyšetřovatelé tedy vyloučili spáchání trestného činu nedovoleného ozbrojování, v případu ale dál zjišťují, jestli nedošlo k přestupku.

Foto: Twitter

Jiří Kajínek na akci skupiny Ortel v Plzni

Článek

Policie o výsledku zkoumání zbraně ve čtvrtek informovala na Twitteru.

„Na základě odborného zkoumání bylo zjištěno, že na křtu desky skupiny Ortel v Plzni drželi účinkující v rukou zbraň schopnou střelby pouze akustickými nábojkami. Nejedná se tedy o nedovolené ozbrojování. Případem se i nadále zabýváme,“ napsali policisté.

Mluvčí plzeňské krajské policie Dagmar Brožová uvedla, že případ ještě není uzavřen a její kolegové mají za úkol zjistit, jestli nebyl spáchán třeba přestupek nebo jiné protiprávní jednání. O co konkrétně by se mohlo jednat, mluvčí nechtěla spekulovat.

V minulosti na doživotí odsouzený Kajínek, který je pátým rokem na svobodě po amnestii prezidenta Miloše Zemana, přišel na zmíněné akci na pódium s maketou československého samopalu.

Vzhledem k tomu, že zbraní se na veřejnosti jen tak mávat nesmí, začala se o případ zajímat policie.

Videozáznam z akce se šířil na internetových sociálních sítích, kde vystoupení vzbudilo rozruch - lidé často Kajínka, který dostal doživotní trest za vraždy spáchané střelnou zbraní, za výstup se samopalem kritizovali, bez ohledu na to, jestli mával originálem, či maketou.

KVÍZ: Čeští vrazi a zločinci. Znáte detaily krimi případů?

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám