Hlavní obsah

K nehodě na Znojemsku letěly dva vrtulníky, jeden z Jihlavy, druhý z Rakouska

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Znojmo

Záchranáři z jižní Moravy, Vysočiny, a dokonce i z Rakouska spěchali v úterý odpoledne k nehodě u Ctidružic na Znojemsku. Osobní auto tam vyjelo ze silnice a narazilo do betonového mostku. Dva raněné z havarovaného auta transportovaly vrtulníky do nemocnic v Jihlavě a v Brně.

Foto: HZS Jihomoravského kraje, Novinky

Zraněné museli z havarovaného vozidla vyprostit hasiči

Článek

„K nehodě vyslaly naše operátorky pozemní posádku z Moravských Budějovic, ale také vrtulník letecké záchranné služby z Jihlavy. Na místě události se nakonec sešlo pět posádek záchranné služby hned ze tří regionů – z Jihomoravského kraje, z Vysočiny, ale i z Rakouska, odkud přiletěl druhý vrtulník,“ popsal mluvčí vysočinských záchranářů Petr Janáček.

První neodkladnou péči poskytli raněným, které museli z vraku vozu vyprostit hasiči, jihomoravští záchranáři.

„Jednu těžce zraněnou osobu na umělé plicní ventilaci transportovali jihlavští záchranáři vrtulníkem do nemocnice v Brně. Posádka rakouského vrtulníku pak s druhým pacientem zamířila do nemocnice v Jihlavě,“ řekl Janáček.

Foto: HZS Jihomoravského kraje, Novinky

Hasiči museli cestující z havarovaného vozidla vyprostit

Na vysočinském operačním středisku ve chvíli nehody sloužila operátorka Lucie Obleserová, která nastoupila teprve před pár dny.

„A přesto, že je v týmu nováčkem, ukázala nám, že perfektně ovládá nejen dispečerský pult, ale i světové jazyky – angličtinu a němčinu. Byla to právě ona, kdo pomáhal s tlumočením při předávání pacienta jak na heliportu, tak i na urgentním příjmu,“ chválil mluvčí.

Srážka dvou řidiček na Jihlavsku: čtyři zranění

Krimi
Foto: HZS Jihomoravského kraje, Novinky

Hasiči museli cestující z havarovaného vozidla vyprostit

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám