Hlavní obsah

Jihočeští celníci odhalili ženu, která prodávala padělky přes sociální sítě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

O tom, že prostředí internetu a sociálních sítí není anonymní, se přesvědčila žena z Táborska, která přes internet prodávala padělky známých světových značek. Oblečení, hodinky i obuv nabízela především na sociální síti Facebook.

Foto: Radek Kréda

Padělky, které žena z Táborska prodávala na sociální síti.

Článek

„Celníci se umějí pohybovat jak v terénu v provozovnách a skladech, tak i ve virtuálním prostoru. Díky tomu odhalili online prodej padělků, které nabízela žena z Táborska,“ řekl Radek Kréda, mluvčí Celního úřadu pro Jihočeský kraj.

Foto: Radek Kréda

Padělky, které žena z Táborska prodávala na sociální síti.

„U ní v rodinném domě zabavili celníci 1707 kusů zboží, jednalo se o 17 párů obuvi, 1392 kusů textilního zboží a 298 kusů oděvních doplňků i hodinek. Prodejem tohoto zboží by majitelů jednotlivých ochranných známek vznikla škoda v celkové výši 2 248 900 korun,“ dodal.

Padělky celníci zabavili a převezli do skladu celního úřadu.

Foto: Radek Kréda

Padělky, které žena z Táborska prodávala na sociální síti.

„Osobě, která nakládá se zbožím porušujícím práva duševního vlastnictví, hrozí v případě přestupkového řízení pokuta až do výše 10 milionů korun,“ dodal Kréda.

Žena z Tábora přiznala, že si přepadení dvěma cizinci vymyslela. Prý měla den blbec

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám