Hlavní obsah

Žena z Tábora přiznala, že si přepadení dvěma cizinci vymyslela. Prý měla den blbec

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kriminalisté vyřešili únorové přepadení ženy, které se mělo stát v Táboře na cestě mezi Mateřskou školou Hastrmánek a rybníkem Komora. Přepadení nahlásila žena na policejní linku. Historku o tom, že ji napadli dva cizinci a chtěli jí ukrást kabelku, si vymyslela, jak po prověření okolností nakonec přiznala. Prý měla den blbec.

Foto: Stanislava Benešová, Novinky

Ilustrační foto – policie

Článek

„Policisté přijali oznámení o přepadení začátkem února kolem 22. hodiny večer. Na místo okamžitě vyjela hlídka, které údajně napadená žena barvitě popsala, jak se vše odehrálo. Řekla, že k ní zezadu přistoupili dva cizinci a jeden z nich se s ní začal přetahovat o kabelku se slovy ‚davaj‘. Ona svou kabelku ale pevně svírala. Cizinci prý zanechali svého jednání a utekli až ve chvíli, kdy je vyrušil neznámý muž, který tu venčil psa a křikl na ně, aby ženu nechali být,“ uvedla mluvčí táborské policie Lenka Pokorná.

Když policisté začali případ vyšetřovat, zjistili, že k činu tak, jak ho žena popsala, nemohlo dojít. „Ženu jsme vyzvali k doplnění dalších informací. Ta nakonec přiznala, že si přepadení vymyslela, že neví proč, prostě měla den blbec,“ doplnila mluvčí.

Pokorná upozornila, že jednání ženy lze posoudit jako „přestupek křivého vysvětlení“, za který hrozí pokuta až 50 tisíc. O případném postihu v tomto případu ale zatím nebylo rozhodnuto.

Policie obvinila dva mladíky z gangu, který děsil lidi v Táboře

Krimi

Vymyšlené přepadení před klubem

Vymyšlené přepadení táborští policisté řešili i o uplynulém víkendu u klubu Apollo v Sezimově Ústí. Tady si padesátiletý muž vymyslel, že když se v ranních hodinách bavil před klubem s nějakou ženou, napadla ho parta útočníků a brutálně ho zbila. Měl při tom navíc přijít o tašku, kde měl klíče a peněženku.

„Policisté na případu intenzivně pracovali, prověřili záznamy z kamerového systému, zajistili řadu stop a svědeckých výpovědí. Šetřením bylo jednoznačně prokázáno, že k činu nedošlo,“ poznamenala Pokorná.

Z vyšetřování podle ní vyplynulo, že muž při odchodu z klubu sám bez cizího zavinění spadl ze schodů. „Tašku domů nedonesl, protože ji cestou ztratil. Tu nalezl náhodný chodec na chodníku před jedním z domů v ulici Jana z Ústí a předal jí s veškerým obsahem policistům. Ti ji posléze předali majiteli,“ dodala Pokorná.

Doplnila, že muž, který napadení ohlásil, byl pod vlivem alkoholu. Policistům nakonec řekl, že se pouze domníval, že byl přepaden.

Zloděj na Písecku vykrádal podniky, v jednom sebral i revolver a plynovou pistoli

Domácí

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám