Hlavní obsah

Ještě než nastoupil kvůli konopí do vězení, odhalila policie další pěstírnu

– Hradec Králové
Právo,

Přes 330 rostlin konopí napočítali policisté v pěstírně, kterou objevili v jednom z bytů v centru Hradce Králové. Z nedovolené výroby drog obvinili 37letého muže a jeho o 15 let mladší přítelkyni. Podle policie dvojice pěstírnu vybudovala v bytě i přesto, že již dříve policisté u muže jednu odhalili a v únoru ho za to soud potrestal dvěma lety a čtyřmi měsíci vězení.

BEZ KOMENTÁŘE: Pěstírna marihuany v Hradci KrálovéVideo: Policie ČR

 
Článek

„Rostliny byly různého vzrůstu, od 8 do 50 centimetrů. Místa k pěstování byla vybavena vzduchotechnikou, osvětlením, předřadníky, časovačem a dalšími komponenty včetně různých hnojiv,“ vyjmenovala v pátek policejní mluvčí Iva Kormošová s tím, že policie našla v bytě celkem kilogram marihuany.

Podle policie muž prodával už od roku 2015 různým lidem po celém Hradci Králové drogy jako marihuanu, kokain, extázi a amfetamin. „Dále mu prokázali, že si nechal i některé drogy zaslat ze zahraničí. Ovšem ty zadrželi němečtí celníci, a jelikož zásilky měly českou doručovací adresu, předali trestní řízení českým celníkům,“ pokračovala Kormošová.

Před karanténou vyrazili pro marihuanu. Před coffee shopy se vytvořily fronty

Koktejl

Žena je stíhána na svobodě, ale na muže byla uvalena vazba, protože v trestné činnosti pokračoval. „Na začátku listopadu byl totiž přistižen policisty s párem zrovna sklizených paliček rostlin konopí při odchodu z pěstírny, kterou si sám vybudoval v pronajatých sklepních prostorách komerčního objektu v centru Hradce,“ připomněla mluvčí.

V srpnu měl zasadit první semínka, z nichž hydroponickou metodou vypěstoval 168 rostlin o průměrné výšce 80 centimetrů.

Řidič na pervitinu ujížděl s tříletým synem strážníkům v Praze

Krimi

Takřka každý den se o rostliny staral a v době, kdy byl zadržen, již měl naplánovanou na další týden sklizeň všech rostlin, z kterých chtěl poté vyrobit marihuanu na kouření, pro svoji sestru extrakt Fénixovy slzy a pro babičku konopnou mast.

Dříve než muž odsouzený počátkem února nastoupil do vězení, byl znovu zadržen a obviněn. Nyní mu hrozí navýšení trestu až o pět let.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám