Hlavní obsah

Jen jsem jí tam trochu cmrndla. Žena u soudu vysvětlovala, proč otrávila svou matku metanolem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Šestatřicetiletá žena z Jihlavy stanula před brněnským krajským soudem za to, že své matce do hrnku s kávou nalila smrtící metanol. Motivem k vraždě vlastní matky prý byly peníze. Žena přiznala, že kapku metanolu do kávy přidala, ovšem matku prý zabít nechtěla. Teď jí hrozí až doživotní trest.

Žena podle obžaloby matku otrávila metanolem, který nalila do kávyVideo: Kozelka, Novinky

 
Článek

K činu došlo podle obžaloby loni na začátku února v jednom panelovém domě v Jihlavě, kde žila jednašedesátiletá matka obžalované. „Ta po předchozím uvážení a vedena zištným úmyslem nejprve objednala dvě lahve metylalkoholu. Pak při návštěvě matky, vědoma si účinků, jí metylalkohol nalila do hrnku s kávou. Pak sledovala, jak matka kafe pije,“ prohlásil v obžalobě u brněnského krajského soudu státní zástupce Jan Adam.

Žena před senátem soudce Miloše Žďárského manipulaci s metanolem přiznala, ovšem jednoznačně odmítla, že by měla v úmyslu vraždit, natož pak s vidinou majetkového prospěchu, který obžaloba dovozuje z toho, že by se zbavila hlavně dluhů vůči matce.

Jen jsem jí tam toho trochu cmrndla
obžalovaná

„Udělala jsem chybu v afektu. Nechci o mámě mluvit špatně, ale asi jsem byla jediná, kdo se s ní nesoudil a neutekl od ní. Byla to alkoholička. Chtěla jsem jí jen dostat do léčebny,“ slzela před soudem dcera.

Muž na Brněnsku podle obžaloby upálil družku. Nepamatuji se, řekl u soudu

Krimi

Nebezpečný metanol prý objednala na čištění parket. „Byla jsem u matky a byla jsem nešťastná, jak se opíjí, zase chtěla páchat sebevraždu. Udělali jsme si kafe, a když se máma otočila, tak jsem jí tam toho jen trochu cmrndla. Ale opravdu jen trochu, kdyby to bylo deci, jak je v obžalobě, tak to by přece cítila,“ hájila se.

Hledala smrtící účinky

S matkou pak podle svých slov ještě poseděla a rozešly se s tím, že druhý den se vrhnou na parkety. „Přišla jsem, ale neotvírala, viděla jsem ale, že se v bytě rozsvítilo. Říkala jsem si, že asi trucuje nebo je opilá. Další den jsem se jí nemohla dovolat, pak jsme se dostali do bytu a našli jsme ji mrtvou,“ dodala.

Žena pak musela čelit dotazům, proč si už delší dobu před matčinou smrtí vyhledávala na internetu texty u účincích různých jedů či kupovala semena jedovatých rostlin. Žena spojitost s úmrtím matky odmítla s tím, že chystala masti, s kyanidem plánovala čistit mince a jedovaté rostliny ji zajímaly proto, že její psi okusovali diefenbachii.

Proces bude před brněnským soudem pokračovat za dva týdny výslechem svědků a znalců.

Kriminalisté zadrželi školou povinné dítě, podezírají jej z vraždy ženy v Olomouci

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám