Hlavní obsah

Muž na Brněnsku podle obžaloby upálil družku. Nepamatuji se, řekl u soudu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Krutým způsobem se podle obžaloby rozhodl sprovodit ze světa svou družku osmašedesátiletý muž. V ložnici rodinného domu v Rajhradě na Brněnsku měl na ženu naházet lůžkoviny, které polil hořlavinou a zapálil. Žena tak zaživa uhořela. Při následném požáru utrpěl těžká zranění i sám obžalovaný. Za vraždu mu u brněnského krajského soudu hrozí až dvacet let vězení.

Obžalovaný u souduVideo: Petr Kozelka, Novinky

 
Článek

K činu došlo na podzim 2022. Muž po požáru skončil v nemocnici a z vraždy byl obviněn až po několika měsících. Ve čtvrtek u soudu svou vinu odmítl.

„Cítím se nevinen vzhledem k tomu, že si nepamatuji, co se stalo,“ prohlásil s tím, že má popáleniny na dvaceti procentech těla, zasažené plíce i dýchací cesty a k tomu problémy s očima.

„Náš vztah byl trochu divočina, italské manželství. Když byla paní střízlivá, byla to milionová ženská. Když se napila, koupila si třeba litr krabičáku a zapila tím prášky, tak byla nepoužitelná. Kdo se jí v tu dobu dostal do rukou, ten měl problém,“ vypověděl muž na adresu své o rok mladší družky. Doplnil, že to, že se ženou zůstane, slíbil její matce, když byla na smrtelné posteli.

Rozsáhlý požár obchoďáku v Chomutově způsobil podle policie školák

Krimi

Osudný den prý zpracovával na zahradě mimo dům dřevo, pak se opil a vydal se domů. „Nepamatuji si ani to, jak jsem se dostal domů. A probral jsem se až v nemocnici,“ konstatoval.

Senát v čele s Dagmar Bordovskou po výslechu muže jednání odročil na konec února, kdy by u soudu měli vypovídat svědci a znalci.

Na Brněnsku hrozila děsivá katastrofa. V přístřešku bylo 19 tun bílého fosforu

Domácí

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám