Hlavní obsah

Investice roste, tvrdil bankéř a odmlčel se. Žena ze Znojemska poslala podvodníkovi statisíce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Super kšeft s konečnou ztrátou půl milionu. Drahou zkušenost získala za nemalou část svých úspor žena ze Znojemska, když naletěla internetovému podvodníkovi a jeho nabídce výhodného investování. Případem se zabývá policie.

Foto: Stanislava Benešová, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Žena si vyhledala na internetu inzerát nabízející atraktivní zhodnocení finančních prostředků. Zaregistrovala se a zaplatila několikatisícový vstupní poplatek,“ popsal v úterý policejní mluvčí Bohumil Malášek počátek ženina experimentu.

„V krátkém čase ji kontaktoval pracovník společnosti s velmi příjemnou zprávou. Během obchodování prý získala skoro tři sta tisíc korun,“ dodal.

Následně se ale objevil drobný zádrhel. K uskutečnění převodu získaných peněz bylo zapotřebí na stejný účet vložit další peníze. Bohužel, pomyslné varovné světlo nesepnulo a žena peníze, sumu původního vkladu navýšenou o třicet tisíc korun, poslala.

Seniorka roky platila podvodníkům pojistku za zemřelého syna

Krimi

„O den později ženu kontaktoval osobní bankéř s tím, že se suma rychle navýšila a už je více než půlmilionová,“ popsal další dění mluvčí. Jen bylo třeba znovu doplatit krytí zisku. I tentokrát žena uposlechla a poslala podvodníkovi další peníze.

Zarazil ji až další požadavek. Obratem po poslání peněz totiž dorazila instrukce k zaplacení daně ze zisku.

„Více než sto tisíc korun žena odmítla odeslat a požadovala vrácení zaslaných peněz. Na to reagoval bankéř tím, že přestal komunikovat. Žena tak během krátké doby přišla o více než půl milionu korun,“ dodal mluvčí.

Policisté již podobných případů podvodů přes internet zaregistrovali nemálo. Přesto jsou stále lidé, kteří věří, že jim se to nestane, a nedbají dobrých rad.

Žena uvěřila podvodníkům, na ulici dala neznámým mužům miliony své kamarádky

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám