Hlavní obsah

Invalida vyslechl trest 13 let a zhroutil se

Právo, Petr Pokorný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ČESKÉ BUDĚJOVICE

Třiašedesátiletý Josef Bürger, který je obžalován z loňské vraždy své o patnáct let mladší družky spáchané v domě s pečovatelskou službou v Českém Krumlově, ví, že má jít na 13 let do vězení a přesto není odsouzen. Při vynášení rozsudku se totiž zhroutil.

Foto: Kateřina Ostradecká

Studenti královéhradecké základní školy zkoumají zvířecí lebku během vzdělávacího programu Zimní Broumovsko skrytou kamerou.

Článek

Předseda senátu Krajského soudu v Českých Budějovicích Stanislav Žížala ve čtvrtek stačil vyslovit výrok o vině. Po slovech: "...a odsuzuje se na třináct let do...," se obžalovaný zhroutil.

Rozsudek tak vlastně nebyl vynesen a jednání muselo být odročeno na neurčito. Bürgera převezla záchranka do českobudějovické nemocnice a odtud následně do vězeňské nemocnice v Praze na Pankráci.

Tvrdí, že ho k přiznání donutili

Podle obžaloby důchodce ženu usmrtil loni 11. srpna odpoledne ve svém bytě několik bodnými ranami kuchyňským nožem. Násilnému činu údajně předcházela bouřlivá hádka. Před soudem Bürger odmítl vypovídat. Senátu a státnímu zástupci jen zaslal z vazební věznice dopis, ve kterém tvrdí, že ho policisté donutili k přiznání.

Reklama

Výběr článků

Načítám