Hlavní obsah

Na zledovatělé D6 se při nehodách zranilo 40 lidí, dálnice je uzavřena

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Nejméně sedm nehod uzavřelo v pondělí vpodvečer tříkilometrový úsek na dálnici D6 u Lubence na Lounsku v obou směrech na Prahu i Karlovy Vary. Dálnice bude zavřená několik hodin. Celkem se srazilo 14 aut. Zranilo se 40 lidí, z toho pět vážně.

Na zledovatělé D6 se při hromadných nehodách zranilo 40 lidíVideo: Aktu.cz

 
Článek

„Na dálnici D6 zasahují záchranáři z Ústeckého, Středočeského, Karlovarského a Plzeňského kraje,“ řekl mluvčí krajských záchranářů Prokop Voleník.

Dálnice zůstává uzavřená v obou směrech, na Prahu i na Karlovy Vary. „Máme tam hlášených sedm nehod, ale zatím není jasné, zda do sebe auta narazila postupně, nebo se tam stalo několik jednotlivých nehod,“ uvedla mluvčí policie Ilona Gazdošová.

Slovenský autobus zboural v plné rychlosti vozy na D6, policista na poslední chvíli uskočil

Krimi

Řekla, že se auta srazila na tříkilometrovém úseku. Dva zraněné transportoval do nemocnice vrtulník. „Jsou posílené hlídky nejen dopravní, ale také pořádkové policie,“ doplnila mluvčí.

Uzavřená je i silnice I/62 mezi Děčínem a Ústím nad Labem. Tam se srazilo osm aut a jedno nákladní vozidlo. Tři lidé jsou lehce zranění, uvedla Gazdošová.

Foto: Aktu.cz

Hromadná nehoda na D6

Záchranáři apelují na obyvatele Ústeckého kraje, aby nikam nechodili a nejezdili auty. Umožní tím plynulé zásahy jednotkám integrovaného záchranného systému.

Voleník dodal, že z Ústeckého kraje se stala jedna velká ledovka. Do 17:00 vyráželi záchranáři k 50 lidem, kteří se zranili po pádu na kluzkém chodníku.

Foto: Aktu.cz

Hromadná nehoda na D6

Dopravních nehod je v kraji více. Policisté od 17:00 vyjížděli asi k 40 haváriím. Podle policejního webu na dálnici D8 na 84. kilometru směrem na Německo narazilo auto do svodidel.

Foto: Aktu.cz

Hasiči zasahují u nehod na D6

Další nehody jsou hlášené na Děčínsku, Litoměřicku i Mostecku. Jde o srážky vozidel nebo o nárazy aut do překážek. Události jsou bez zranění.

Hasiči vyjeli k 13 dopravním nehodám. „Hasiči při příjezdu zajistí místo nehody, poskytují pomoc zraněným osobám, provádějí protipožární opatření, úklid vozovky a další činnosti potřebné k likvidaci události,“ řekl mluvčí krajského hasičského sboru Milan Tabi. Policie podle Gazdošové vyjela také k několika desítkám nehod. Havárie jsou hlášené ve všech okresech v regionu.

Foto: Aktu.cz

Hasiči zasahují u nehod na D6

„Kuriózní nehoda se stala v Dolní Poustevně na Děčínsku. Tam je uzavřená komunikace po nehodě sypače, který se převrátil do škarpy. Nehoda se naštěstí obešla bez zranění,“ uvedla Gazdošová. Vůz bude vyprošťovat těžká technika.

Foto: Aktu.cz

Nabouraný autobus na d6

Problémy jsou hlášené také na železnici. Rychlík číslo 615 uvázl na trati mezi Litvínovem a Oldřichovem kvůli námraze. Na místo přijel náhradní vůz, ostatní spoje událost nepoznamenala.

Kvůli ledovce a silnému mrazu vydali meteorologové výstrahu s vysokým stupně nebezpečí pro Ústecký kraj a části Karlovarského a Libereckého kraje. Platí do půlnoci. O stupeň nižší výstraha před ledovkou platí ve stejnou dobu i v ostatních regionech Čech.

Silný vítr s nárazy do 70 kilometrů za hodinu má být na severní Moravě, ve Slezsku, na Českomoravské vrchovině a na Frýdlantsku, může vytvářet sněhové jazyky a silnou námrazu a lámat stromy.

Kamion, který zastavil dálnici D1, spěchal a předjížděl

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám