Hlavní obsah

Kamion, který zastavil dálnici D1, spěchal a předjížděl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Velká Bíteš

Na několik hodin v pátek na ránem zastavila provoz na dálnici D1 na Vysočině nehoda kamionu na 157. kilometru. Souprava se tam vzpříčila přes jízdní pruhy a řidičům nezbylo než stát v dlouhých kolonách a místo objíždět po silnicích nižších tříd. Viník nehody, řidič kamionu, přitom havaroval kvůli tomu, že spěchal a předjížděl ostatní kamiony.

Foto: Policie ČR

Havarovaný kamion na dálnici D1 u Velké Bíteše ve směru na Prahu

Článek

Nehoda se stala krátce po čtvrté hodině ráno. „Viníkem nehody byl řidič této jízdní soupravy, jednalo se o cizince, který nepřizpůsobil rychlost jízdy,“ informovala o vyšetřování nehody v pátek odpoledne policejní mluvčí Dana Čírtková.

Dálnici D1 u Velké Bíteše zablokoval kamion, sníh komplikuje situaci i jinde

Domácí

Podle mluvčí se šofér snažil předjet pomalejší auta. „Jeho jízdní souprava se dostala na zasněžené vozovce do smyku, stala se neovladatelná a svou přední částí najela vpravo mimo komunikaci do travnatého příkopu, kdy zůstala odstavena přes celou šířku jízdního pásu na Prahu,“ zmínila mluvčí.

„Ke zranění osob nedošlo, došlo k hmotné škodě na vozidle a na příslušenství pozemní komunikace. Dechová zkouška byla u řidiče negativní. Zimní výbava na vozidle byla užita. Policisté uložili řidiči na místě pokutu v příkazním řízení,“ dodala mluvčí. Její výši policie nesdělila.

Nehody v kolonách paralyzovaly Pražský okruh

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám