Hlavní obsah

Houbaře na Strakonicku našel až policejní vrtulník

Právo, orh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Blatná

Rozsáhlá pátrací akce zachránila ve středu večer život houbaři u Kadova poblíž Blatné na Strakonicku. Starší muž vyrazil na houby v jednu hodinu po poledni. V půl sedmé ohlásil ztrátu jeho syn a policie vzápětí zahájila pátrání.

Foto: HZS

Ilustrační foto

Článek

„Syn pohřešovaného uvedl, že jeho otec, který žije s manželkou, u sebe nemá telefon, užívá léky na cukrovku a má vysoký tlak. Policisté po něm okamžitě vyhlásili pátrání,“ uvedla mluvčí policie Jaromíra Nováková, která upozornila, že seniorova sousedka našla jeho opuštěný automobil u lesa v lokalitě Na Brdech.

Houbař volal z lesa na Kladensku o pomoc. Našel ho až vrtulník s termovizí

Krimi

Do pátrání se zapojili policisté z přilehlých oddělení, policejní psovod, dobrovolní i profesionální hasiči a deset místních dobrovolníků. Rozhodující roli však při záchraně sehrál povolaný policejní vrtulník.

Vozíčkář si bez mobilu vyrazil na Prostějovsku na houby, našel ho až vrtulník

Krimi

„Rojnice policistů společně s ostatními dobrovolníky propátrávala místní lesy a houštiny. Po hodině a půl se podařilo muže za pomoci policejního vrtulníku nalézt živého v močálech mezi místními lesíky,“ konstatovala Nováková.

„Dezorientovaného a promoklého muže policisté převezli do místa bydliště, kde ho prohlédli přivolaní zdravotníci a předali rodině,” doplnila Nováková a připomněla, že v minulém týdnu podobně pátrali policisté po seniorce z Vodňanska a podobných případů v houbařské a turistické sezoně přibývá.

Přibývá seniorů ztracených v lese

Krimi

Policisté proto všechny obyvatele ČR nabádají, aby se vydávali do známých míst, nechodili sami a měli u sebe mobilní telefony.

„Velkým pomocníkem je také aplikace Záchranka, kterou lze stáhnout do dotykových mobilních telefonů,“ dodala Nováková.

Reklama

Související články

Houbaře oživovali po pádu z dvaceti metrů

Třiatřicetiletého muže zachraňovala Horská služba v Beskydech, když spadl ze srázu při sběru hub. Byl v bezvědomí a záchranáři ho oživovali, zdravotníci...

Výběr článků

Načítám