Hlavní obsah

Ztraceného houbaře hledali na Táborsku policisté se psy. Neměl telefon

Novinky, kub

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Chýnov

Rozsáhlou pátrací akci rozjeli jihočeští policisté v okolí Chýnova na Táborsku. V lesích se tam ztratil 77letý muž, který vyrazil na houby. Pátrání podle policie komplikoval fakt, že si muž s sebou nevzal telefon.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Houbař se ztratil v úterý dopoledne v lesích mezi obcemi Dlouhá Lhota a Radenín. „V půl dvanácté se měl setkat s manželkou u jejich auta. Když však ani po hodině a půl nedorazil, obrátila se jeho žena s prosbou o pomoc na policii,“ sdělil ve středu mluvčí policie Miroslav Doubek.

Ztracený muž u sebe neměl mobilní telefon, což pátrání podle Doubka značně komplikovalo. Policisté ho začali hledat se psovodem, na lesní cesty vyrazili také s auty.

„Jejich dobrá místní znalost pak přispěla k tomu, že se jim muže podařilo na jedné z místních cest nalézt. V té chvíli se nacházel přibližně tři kilometry od místa, kde se měl s manželkou sejít,“ upřesnil mluvčí s tím, že muž byl naštěstí zdravotně v pořádku.

Reklama

Výběr článků

Načítám