Hlavní obsah

Přibývá seniorů ztracených v lese

Právo, ape

V posledních dnech a týdnech, kdy do lesa za houbami míří velké množství lidí, přibývá také ztracených houbařů. Jen na Lounsku policisté řešili během šesti dní tři případy ztracených houbařů. Společným jmenovatelem bylo, že se vždy v lese ztratil senior ve věku kolem 70 let.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Na linku 158 se v podvečerních hodinách vždy obrátil buď kamarád, či známý pohřešovaného, v jednom případě to byl příbuzný. „Do akce bylo vždy nasazeno několik policejních hlídek, v některých případech šlo i o hlídky ze sousedních krajů. Zapojen byl i služební pes. Dvakrát byl dokonce nasazen i policejní vrtulník,“ uvedla policejní mluvčí Miroslava Glogovská.

Všechny tři případy na Lounsku měly šťastný konec. „Ve dvou z nich kontaktovali večer policii příbuzní, že se pohřešovaný sám vrátil v pořádku domů. Dalšího houbaře nalezli policisté ve spolupráci s jeho vnukem, a to i díky tomu, že si s sebou vzal do lesa mobilní telefon,“ doplnila Glogovská s tím, že muž byl po několika hodinách v lese sice dehydrovaný, ale jinak naštěstí v pořádku.

Policisté apelují na houbaře, aby nepřeceňovali své schopnosti a síly a pokud možno se sami nevydávali na místa, která dobře neznají. Doporučují do lesa nosit plně nabitý mobilní telefon a vždy někomu z příbuzných či známých oznámit úmysl jít na houby a sdělit mu alespoň přibližné místo.

Reklama

Výběr článků

Načítám