Hlavní obsah

Hasiči strhli část shořelého sila ve Svitavách, sutiny padaly na koleje

– Svitavy

Hasiči strhli v noci na pondělí s pomocí bouracího bagru a jeřábu nejpoškozenější část starého sila ve Svitavách, které v neděli navečer zachvátily plameny. Sutiny už předtím spadly také na koleje.

Foto: HZS Pardubického kraje, ČTK

Požár staré budovy u nádraží ve Svitavách.

Článek

Hlavní trať z Čech na Moravu byla od večera mimo provoz, nyní vlaky jezdí po jedné koleji.

Silo, které bylo několik let opuštěné, má čtyři patra. Nachází se u kolejí a blízko obchodního centra s marketem Albert.

Požár se po vypuknutí rychle rozšířil a budova se začala bortit, část se propadla dovnitř, část spadla i na koleje. Na trakčním vedení je škoda 50 tisíc korun. Na místě bylo devět jednotek hasičů. Požár hasiči zcela zlikvidovali v pondělí ve 3:30.

Foto: HZS Pardubického kraje

Hořící bývalé silo u nádraží ve Svitavách.

O půlnoci přijel hasičský bagr z Hlučína. Hasiči opásali budovu s pomocí jeřábu a část jí strhli, což ale stačit nebude. „Nakonec bylo zjištěno, že technika ze záchranného útvaru na celkovou demolici nestačí a jednotka se nad ránem vrátila zpět na základnu. Majitel objektu si nyní musí obstarat velký bagr," uvedla mluvčí hasičů Vendula Horáková.

Foto: HZS Pardubického kraje

Bývalému silu u nádraží ve Svitavách se při požáru propadla střecha.

České dráhy podle informací na webu vedou provoz v úseku Svitavy - Březová nad Svitavou po jedné ze dvou traťových kolejí. Zpoždění vlaků je pět až 15 minut. Omezení by mělo během dopoledne skončit.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám