Hlavní obsah

Hasiči evakuovali panelák v Brně, požár asi někdo úmyslně založil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno
Aktualizováno

Hasiči museli v noci na sobotu evakuovat kvůli požáru asi 30 lidí z panelového domu na sídlišti v Brně-Bystrci. Požár zřejmě někdo úmyslně založil. Škoda činí 200 000 korun, řekl novinářům mluvčí jihomoravských hasičů Jaroslav Haid. Nikdo se nezranil.

Foto: Břetislav Fiala, ČTK

Ilustrační foto

Článek

Přibližně v 01:15 vzplanul před domem v Ondrouškově ulici stavební materiál určený k zateplení budovy. Od něj chytila celá štítová zeď domu. Kromě uskladněného materiálu shořel asi pět metrů široký pás izolace na štítové zdi, a to až do výšky osmého patra.

Příčinu určují policejní specialisté s experty hasičského sboru. "Dosud zjištěné poznatky nasvědčují tomu, že oheň mohl být založen úmyslně," uvedl Haid.

Hasiči spolu se strážníky nejprve evakuovali obyvatele a prozkoumali byty přiléhající k hořící stěně. Zjistili, že kouř zřejmě dovnitř nepronikl. Poté se pokusili přistavit automobilový jeřáb k paneláku, aby mohli strhnout zbytky hořící izolace, což se jim ale v složitém terénu nepodařilo.

Přesto nakonec asi ve 02:30 dostali požár pod kontrolu. Rozebrali a uhasili také hromadu materiálu na zemi. Na místě zasahovali hasiči z centrály v Lidické a posádek na výstavišti a přehradě spolu s dobrovolnou jednotkou z Komína. Po odvětrání chodeb a kontrole celého domu se obyvatelé mohli vrátit do svých bytů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám