Hlavní obsah

Hasičárně v Liberci někdo prostřílel okna. Řeší to policie, hasiči ruší pálení čarodějnic

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Z oken zbrojnice dobrovolných hasičů v Liberci-Machníně si neznámý pachatel v noci na sobotu udělal terč. Provrtal je několika ranami. Hasiči se kvůli tomu obrátili na policii, případné svědky veřejně žádají o pomoc a prozatím ruší veřejné akce, které chtěli pořádat.

Foto: www.liberec.cz

Hasičská zbrojnice v Machníně v ulici K Bedřichovce

Článek

O útoku neznámého střelce informoval výbor machnínského hasičského sboru na Facebooku.

„V nočních hodinách z pátku na sobotu, tj. 24. 3. – 25. 3., došlo k několika průstřelům oken hasičárny, a to střelnou zbraní nezjištěného typu – nejednalo se o zbraň běžně dostupnou,“ napsal výbor v oznámení.

Podle hasičů nejde o první incident v poslední době. V minulých dnech došlo také k poškození a vykradení stavební buňky na hasičském pozemku.

Oběma případy se už zabývá policie, uvedl její mluvčí Vojtěch Robovský s tím, že prověřuje jak vloupání do stavební buňky, tak i rozbití oken u objektu v ulici K Bedřichovce.

„Žádáme spoluobčany, aby v případě, že si něčeho všimli nebo měli o výše zmíněných událostech jakékoliv informace, kontaktovali SDH nebo přímo policii. Budeme vděční za každé poskytnuté informace,“ vyzvali hasiči v oznámení případné svědky.

Z bezpečnostních důvodů nebude machnínský hasičský sbor v nejbližší době pořádat žádné veřejně přístupné akce. Zatím se to týká především pravidelného pálení čarodějnic, které se určitě neuskuteční. O dalších akcích se má rozhodnout později.

Za střelbu do lidí na Domažlicku dostal jen vyhoštění. „Výsměch, miřte na nohy,“ reagoval poškozený

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám